BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Együtt ért csúcsra a BUX és a Richter, vészesen gyengül a forint

Felemás napja volt szerdán a magyar tőke- és pénzpiacnak. A pesti tőzsde a Richter és az OTP hathatós segítségével új csúcsra ért, a forint viszont számottevően gyengült a dollárral és az euróval szemben is.

Dacolni tudott a borongós nemzetközi befektetői hangulattal a pesti tőzsde, mi több, a BUX 1,1 százalékot emelkedve új történelmi csúcson, 74 378 ponton fejezte be a szerdai kereskedést. A hazai parkett forgalma az átlagosnál jóval magasabb, közel 21 milliárd forint volt.

bét
tőzsde
Fotó: Kallus György

A nemzetközi piacokon ezzel szemben leginkább a kivárás volt a jellemző, a csütörtökön érkező amerikai inflációs és felülvizsgált GDP-adatok előtt. A frankfurti DAX, a párizsi CAC 40 és a londoni FTSE 100 egyaránt kisebb veszteséggel nyugtázta a napot.

A magyar nagypapírok kivétel nélkül kivették a részüket a csúcsdöntésből, a BUX-ot leginkább a két százalékot ralizva, 10 990 forinton szintén új rekordmagaslatra érő Richter hajtotta. Az OTP részvényei 1,2 százalékkal 18 950 forintra drágultak. A Mol és a Magyar Telekom távolabbról követte a két remekelő nagypapírt, az olajtársaság kurzusa 0,3 százalékkal 2676 forintra, a távközlési vállalaté pedig 0,2 százalékkal 1048 forintra emelkedett.

Equilor Trader 

Kereskedj és fektess be a jövő technológiájával – Bárhol, bármikor! 

A megjelenés támogatója az Equilor Befektetési Zrt. 

A forint piacán nem sok okuk volt az örömre a befektetőknek, a hazai fizetőeszköz a délután második felében jelentősen gyengülni kezdett az euróval szemben. A nap elején még 394,2-es keresztárfolyam egészen 395,3-ig emelkedett a tőzsdezárásra. A dollárhoz képest ennél is nagyobb, 0,4 százalékos hátrányt halmozott fel a nap során a magyar pénz, a dollár/forint kurzus ezzel ismét átlépte a 354-es szintet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.