BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elindult a csúszdán a forint, kiemelkedően fontos döntésre várnak a befektetők

A Mol feltámadt tegnapi gödréből, az OTP megállíthatatlanul menetel tovább, magabiztos pluszban nyitott a pesti tőzsde. A forint piacán viszont nyoma sincs ennek az optimizmusnak.

Hatalmas lendülettel indult a kereskedés a pesti tőzsdén, a blue chipek mindegyike látványos pluszba került a nyitást követően. A BUX index 0,58 százalékos pluszban, 72 224 ponton jár a kereskedés első perceiben.

50,Eur,Euro,€,Bank,Note,Standing,On,Top,Of, forint
A befektetői optimizmus ellenére is gyengélkedik a forint / Fotó: Shutterstock

A vezető papírok közül a tegnap nagyot szakadó Mol kezdte a legjobban a napot, az olajpapírok 0,7 százalékos pluszban, 2602 forinton állnak, és szépen menetel a tegnap is jó formát mutató OTP is, a bank részvényei 0,63 százalékos pluszban, 18 320 járnak.

Panaszra azonban a másik két blue chip befektetőinek sincs okuk, a Richter ugyanis 0,47 százalékos pluszban, 10 750 forinton áll, a Magyar Telekom jegyzése pedig 0,4 százalék körüli zöldet mutat, 1016 forintig ugrott a kurzus.

A BÉT kirobbanó formája nem meglepő a nemzetközi piacokat látva: az amerikai parkettek tegnap hatalmas erősödést mutattak, ma reggel pedig a nyugat-európai tőzsdék is tovább vitték ezt a lendületet. A brit FTSE 1,24 százalékos, a francia CAC 1,11 százalékos, a német DAX 1,25 százalékos, az átfogó EuroStoxx pedig 1,33 százalékos pluszban jár a nyitást követően.

Equilor Trader 

Kereskedj és fektess be a jövő technológiájával – Bárhol, bármikor! 

A megjelenés támogatója az Equilor Befektetési Zrt. 

A forint ezzel szemben egyértelműen gyenge arcát mutatja, ennek hátterében minden bizonnyal az áll, hogy az Európai Központi Bank ma kora délután dönt majd az irányadó kamat szintjéről, ez pedig óvatosságra inti a devizapiaci befektetőket. A piacok jelenleg egyértelműen azt várják, hogy a gyenge gazdasági, illetve kedvezően alakuló inflációs adatok nyomán az EKB folytatja kamatvágási dömpingjét, igazából csak a nyesés mértéke a kérdés a befektetők szemében. 

A forint 0,17 százalékos napi mínuszban, 396,49-en áll az euróval, és 0,12 százalékos gödörben, 360,24-en a dollárral szemben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.