BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Alig tudott javítani hétfő reggel a forint

Az uniós devizával szemben minimálisan erősödött a magyar fizetőeszköz. Egy euróért 394,41 forintot kellett fizetni a reggeli órákban.

Kevéssé változott, vegyesen alakult hétfő reggelre a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben a péntek esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben. Az eurót hétfő reggel hét órakor 394,41 forinton jegyezték a péntek esti 394,60 forinttal szemben, a dollár jegyzése 355,43 forintra csökkent 356,04 forintról, a svájci franké 419,97-ra emelkedett 419,80 forintról.

50 EUR euro bank note standing on top of a pile of hungarian 20000 forint HUF forint bank notes background. Currency devaluation illustration
Egy euróért 394,41 forintot kellett fizetni a reggeli órákban. / Fotó: Getty Images

A forint árfolyama vegyesen alakult az egy héttel korábbi, a múlt hétfői jegyzéséhez képest is: 0,2 százalékkal gyengült az euróval szemben, alig változott a jegyzése a dollár ellenében, és 0,4 százalékkal erősödött a svájci frankkal szemben.

Az év eleje óta a forint mindhárom devizával szemben gyengült, 2,9 százalékkal az euró, 2,3 százalékkal a dollár és 1,8 százalékkal a svájci frank ellenében.

Inflációban a régió legjobbja Magyarország: a GDP-nek ez segít, de a forintért izgulni kell

Közép-Európában Magyarországon esett a legnagyobbat az infláció egy év alatt, bár nem a legalacsonyabbra. A GDP-t tekintve az infláció csökkenése jó jel, a forint árfolyamában azonban további izgalmak várhatók.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.