BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mozdulatlanul várta a csodát hétfő reggel a forint

Oldalazással indította a hetet a magyar fizetőeszköz. Egy euróért 393,14 forintot kellett fizetni a reggeli órákban.

A svájci frankkal szemben erősödött, az euró és a dollár ellenében nem változott hétfő reggelre a péntek esti jegyzéséhez képest a forint árfolyama a nemzetközi devizakereskedelemben.

Hungarian,Forint,Euro,Exchange,Rate:,Hungarian,Forint,And,Euro,Coins
forint árfolyam
Egy euróért 393,14 forintot kellett fizetni a reggeli órákban / Fotó: Shutterstock

Az eurót reggel hét órakor 393,14 forinton jegyezték a péntek esti 393,15 forint után, a dollár jegyzése 352,17 forinton áll 352,19 után, a svájci franké pedig 413,83 forintra csökkent 414,65 forintról.

Hétfő reggeli jegyzésén a forint erősebben állt az egy héttel korábbi kezdésnél mindhárom devizával szemben, 0,4 százalékkal az euró, 1,2 százalékkal a dollár és 1,4 százalékkal a svájci frank ellenében.

A magyar fizetőeszköz múlt héten megerősödve manőverezte át magát a Fed-döntés keltette viharos vizeken. A forint árfolyamának tornásztatásáról a héten a Magyar Nemzeti Bank keddi kamatdöntő ülése gondoskodik majd. A Fed kamatávágása miatt ugyanis az MNB monetáris tanácsának mozgástere is kiszélesedett.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.