BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újra dübörög a Magyar Telekom

A vállalat fundamentumai is támogathatják az emelkedést. A Magyar Telekom-részvények vonzerejét az állampapírpiacon elérhető hozamok jövő évi csökkenése is fokozza.

Az elmúlt napokban ismét izgalmassá vált a Magyar Telekom részvénye, melynek árfolyama a korábbi meredek emelkedést követően július eleje óta egy enyhén csökkenő trendcsatornában mozog. A csatorna felső trendvonala jelenleg 1065 forintnál található, melynek szignifikáns áttörése esetén a következő potenciális ellenállás az 1100–1110 forintos tartomány (az utóbbi éves maximum).

File: T-Mobile Buys Sprint For $26.5 Billion Magyar Telekom
Újabb rohamra indultak a Magyar Telekom részvényei / Fotó: Getty Images

Amennyiben a kitörés sikerül, jó esély van rá, hogy ismét emelkedő hullám indul az árfolyamban, és nem lehet kizárni az új csúcsok beállítását sem. A vállalat fundamentumai is támogathatják az emelkedést, az augusztus elején megjelent második negyedéves jelentésben minden soron sikerült pozitív meglepetést okozni, emellett a menedzsment felfelé módosította az idei évre vonatkozó nettó eredményvárakozását, 140 milliárd forintról 150 milliárd forintra. Az első negyedévben 33,7 milliárd, a második negyedévben 43,4 milliárd forintos eredményt ért el a társaság. A következő negyedéves jelentést november 13-án, piaczárás után teszik közzé.

A részvény hosszabb távon is vonzó befektetés lehet, hiszen egyrészt az inflációkövető díjemelések bevezetésével a vállalat biztosította bevételeinek védettségét az infláció ellen. 

Másrészt az állampapírpiacon elérhető hozamok jövő évi csökkenése miatt vonzó lehet a – jelenlegi árfolyammal számítva – 5 százalék körüli éves osztalékhozam, a tavalyi év után 44,7 forintot fizettek ki részvényenként, jövőre várhatóan 50–55 forint között alakulhat az osztalék.

 

A vállalatot követő elemzők mindannyian vételre ajánlják a Magyar Telekom részvényeit, a célárfolyamok 910 és 1400 forint között szóródnak, a medián célárfolyam 1225 forint. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.