BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megugrott a ViVeTech nyeresége

Több mint 80 százalékkal növelte árbevételét az idei első fél évben a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett ViVeTech kibervédelmi cég.

Több mint 80 százalékkal, egészen pontosan 82 százalékkal, 742,4 millió forintra növelte nettó árbevételét az első fél évben a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett ViVeTech kibervédelmi cég az előző év azonos időszakához mérten – derült ki a társaság csütörtökön publikált gyorsjelentéséből.

béttőzsde ViVeTech
A ViVeTechet a BÉT Xtend-piacán jegyzik / Fotó: Kallus György

Kedvezők a ViVeTech kilátásai

A cég adózott eredménye ezzel párhuzamosan 67 százalékkal, 91,1 millió forintra emelkedett. A cégvezetés szerint a második fél évre is kedvezők a kilátások

„Az idei első fél évben is tartottuk a szigorú költségkontrollt, és kiemelt figyelmet fordítottunk a ViVeTech jövedelmezőségének és cash-flow helyzetének javítására, emellett az intenzív kereskedelmi tevékenységnek köszönhetően tovább bővítettük szerződésállományunkat, így kiemelkedő első féléves eredményeket produkáltunk. Nemzetközi üzletfejlesztési stratégiánkkal összhangban az elmúlt időszakban olyan vezető kiberbiztonsági technológiai vállalatokkal építettünk ki partnerkapcsolatokat, mint az izraeli Enigmatos – amelynek első európai pilotprojektje már folyamatban is van hazánkban – vagy a németországi székhelyű TwoTronic, amellyel autóipari kiskereskedelmi, kölcsönzési és lízingszolgáltatások területén kínálunk verifikációs megoldásokat” – mondta el Márton Miklós, a ViVeTech vezérigazgatója.

Miután az idei évi szerződéseink többségét már megkötöttük, a társaság teljes 2024-es eredményét illetően is nagyon optimisták vagyunk

– tette hozzá.

Gyorsan bővül a kibervédelmi piac

A vállalat közleménye kiemelte, hogy az iparági előrejelzések szerint 2027-ig várhatóan átlagosan évi 20 milliárd dollárral, mintegy 266 milliárd amerikai dollárra bővülhet a szektor. A növekedést leginkább a digitalizációs forradalom, a felhőalapú szolgáltatások és a mesterséges intelligencia térnyerése mozgatja, egyre több vállalkozás ismeri fel ugyanis, hogy jelentős károktól óvhatja meg magát, ha időben védekezik az online támadásokkal szemben.

Az EU kiberbiztonsági jogszabálycsomagjának, a NIS2-nek való megfelelés a ViVeTech becslése szerint hazánkban nagyjából háromezer céget és azok beszállítóit érinti.

A 2011-ben alapított, magyar tulajdonú ViVeTech elsősorban IT-biztonsági megoldásokat kínál, és saját fejlesztésű szoftvereivel többek között hazai és nemzetközi kritikus infrastruktúra-szolgáltatók, például az egészségügy, a közlekedés és a közigazgatás területén működő ügyfelei kibertámadások elleni védekezését segíti.

A ViVeTech növekedési stratégiájának fókuszában a többi uniós tagállamban, így Németországban és elsősorban a kelet-közép-európai régió országaiban történő piacra lépés áll. A ViVeTech részvényei 2022 májusa óta vannak jelen a BÉT középvállalati platformján, az Xtenden.

A társaság közkézhányada jelenleg 23,11 százalék. A kibervédelmi cég papírjának utolsó záróára 208 forint volt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.