BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mol: kockázatok ide vagy oda, akár 40 százalékos rali is jöhet

A célár csökkentése ellenére jócskán alulértékelt lehet a magyar olajtársaság az mBank szerint. A lengyel bankház szerint venni kell a Mol részvényeit.

Lecsípett a Mol-részvényekre vonatkozó célárból az mBank kedden kiadott legfrissebb elemzésében. A lengyel bankház az eddigi 3993 forint helyett már 3825 forintra várja a magyar olajtársaság részvényárfolyamát egyéves távlaton.

Mol, célár, részvény
Az alacsonyabb célár mellett is 40 százalékkal érhetnek többet a Mol részvényei / Fotó: Vémi Zoltán

A mérsékelt prognózis is 43 százalékos felértékelődési lehetőséggel kecsegtet, ezért a befektetési szolgáltató változatlanul vételt ajánl.

A minap az Erste elemezte ki, hogy mivel járhat a Mol számára, ha Ukrajna 2025 elejétől valóban elzárná a Barátság kőolajvezetéken érkező, olcsó orosz nyersolajat a társaság elől. Szerintük egy ilyen forgatókönyv 20-25 százalékkal csökkentené a hazai olajvállalat értékeltségét, a hárommilliárd dolláros éves EBITDA szintű eredményét pedig 2-2,4 milliárd dollárra apasztaná.

Ezek a kockázatok egyelőre még nem épültek be a szakértői várakozásokba, az LSEG adatbázisában szereplő elemzői célárak átlaga az mBank lépését követően 3455 forint, ami ugyancsak tekintélyes, 29 százalék feletti ralit jelenthet a következő 12 hónap során.

A Mol papírjait követő kilenc brókercég közül hat vételt, további három pedig tartást ajánl.

 

A Mol kurzusa 0,6 százalékkal került feljebb kedd délelőtt, az év elejétől tekintve viszont 5 százalékot ereszkedett a jegyzés.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.