BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rekorderedménye ellenére is esik az Opus árfolyama, csúszik a Mol és a forint is

A hazai deviza mindkét számottevő fronton mínuszban kezdte a hetet, az eurókereszt egyre közelebb a 400-as lélektani határhoz. Az Opus erős eredményről számolt be, mégsem örülnek a befektetők.

Minimális pluszban kezdte a hetet a pesti parkett, a BÉT nagyjainak többsége zöldbe mozdult a nyitást követően, a Mol viszont lefelé vette az irányt a nap elején. A BUX index 0,2 százalékkal 74 661 pontig erősödött az első percekben.

Hungarian BUX Companies
Minden szem az Opusra szegeződik / Fotó: NurPhoto via AFP

A Mol kurzusa 0,67 százalékkal 2664 forintig csúszott a kezdést követően, míg az OTP jegyzése 0,26 százalékkal 19 050 forintig, a Richter árfolyama pedig 0,46 százalékkal 11 020 forintig erősödött a gongszó után. A Magyar Telekom részvényeit a pénteki záróáron, 1048 forinton adják a parketten.

Makroadat-fronton a mai nap nem tartogat túl sok izgalmat, a befektetők viszont minden bizonnyal kiemelt figyelmet fordítanak majd az Opus részvényire. A BUMIX indexet pár napja kinövő vállalat ugyanis hajnalban tette közzé friss gyorsjelentését, melyből kiderült: a cég nettó nyeresége 20,6 milliárd forint, az EBITDA 47,6 milliárd forint lett 2024 első hat hónapjában, ami mind a két esetben történelmi csúcs. A befektetők 

mégis részvényeladással reagáltak a hírekre, az Opus kurzusa 0,19 százalékkal 513 forintra süllyedt a kereskedés első perceiben.

A nemzetközi hangulat a pesti tőzsdén látottakhoz hasonlóan felemás, de inkább a negatív irányba hajlik: a holland és a brit piac ugyan minimális pluszban nyitott, a nyugat-európai parkettek többsége lefordult a gongszót követően. A francia CAC kezdte a leggyengébben a hetet, mely 0,56 százalékos mínuszt mutat, de talajt vesztett az átfogó EuroStoxx és a svájci SMI is, melyek egyaránt 0,3 százalékos gödörben járnak.

Equilor Trader 

Kereskedj és fektess be a jövő technológiájával – Bárhol, bármikor! 

A megjelenés támogatója az Equilor Befektetési Zrt. 

A forint gyengén kezdte a napot, mindkét fontosabb fronton tovább csúcszott a lejtőn. Az euróval szemben 0,18 százalékos a napi mínusz, 397,55-ön áll a jegyzés, a dollárral szemben hasonló nagyságú, 0,19 százalékos gyengülést láttunk a reggeli órákban, 356,15-ön áll jelenleg a zöldhasú keresztje.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.