BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jól megy az OTP-nek, pedig kapott hideget-meleget

A pesti börze szerény teljesítménnyel búcsúzott a kereskedéstől, a BUX 0,1 százalékkal, 72 685 pontra csúszott vissza, miközben az azonnali részvényszekció forgalma éppen csak meghaladta a hétmilliárd forintot.

Miközben New Yorktól Frankfurtig kedden minden tőzsdén az amerikai jegybank, a Fed szerdai kamatvágásának mértékét találgatták, magukra találtak az európai és amerikai részvények is. A BÉT kicsengetése időpontjában az Atlanti-óceán mindkét oldalán pluszban álltak a meghatározó tőzsdeindexek. A Dow Jones 0,4 százalékkal, a frankfurti DAX 0,5 százalékkal erősödött.

240619_bet_001_VZ otp
Jól megy az OTP-nek / Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

A pesti börze ehhez képest szerényebb teljesítménnyel búcsúzott a kereskedéstől, a BUX 0,1 százalékkal, 72 685 pontra csúszott vissza, miközben az azonnali részvényszekció forgalma éppen csak meghaladta a 7 milliárd forintot.

A blue chipek közül  legjobban szereplő OTP, amely kedden kapott hideget-meleget, 0,3 százalékkal, 18 560 forintra drágult. 

A Magyar Telekom 1022 forinton stagnált. 

Equilor Trader

Kereskedj és fektess be a jövő technológiájával – Bárhol, bármikor!
A megjelenés támogatója az Equilor Befektetési Zrt.

A Raiffeisen által vételre ajánlott Mol kurzusa fél százalékkal, 2622 forintra esett, míg a Richteré  0,3 százalékkal, 10 720 forintra süllyedt.

A Béta piacon ugyanakkor – Londonhoz hasonlóan – hatalmas rössel emelkedett a Wizz Air, amelynek 6005 forintos záróértéke 7,6 százalékkal múlta felül a hétfői értéket.

A forint minimálisan gyengült. Az euró 394,5 forint körül járt késő délután a bankközi devizapiacon. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.