BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Japánból kap pénzt a Richter, nem is keveset

Megkapta a forgalomba hozatali engedélyt a Richter leányvállalata által fejlesztett nőgyógyászati tabletta Japánban. A jóváhagyás tízmillió eurós mérföldkőfizetést jelent a magyar gyógyszergyártó számára.

A Richter Gedeon partnere, a Fuji Pharma Co. megkapta a Japánban kifejlesztett Alyssa kombinált tabletta forgalomba hozatali engedélyét az Egészségügyi, Munkaügyi és Jóléti Minisztériumtól („MHLW”) a diszmenorrea tervezett indikációjára – jelentette be kedd reggel a magyar gyógyszergyártó.

richter_LUS_8757
Japánban kapott engedélyt a Richter nőgyógyászati készítménye / Fotó: Kallus György

A jóváhagyás tízmillió eurós mérföldkőfizetést jelent a Richter százszázalékos leányvállalata, az Estetra SRL számára, azon megállapodás alapján, amely a Fuji számára biztosítja az Alyssa fejlesztési és forgalmazási jogait Japánban és a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetsége (ASEAN) régióban. 

Az Alyssa kombinált tabletta egy diszmenorrea – fájdalmas, görcsös menstruáció – kezelésére szolgáló készítmény, amely Drospirenont és Estetrolt, egy természetes ösztrogént tartalmaz, aminek forgalmazási jogait a Fuji az Estetra SRL-től szerezte meg. Az Estetrol új hatóanyag Japánban, és bizonyítást nyert, hogy szelektíven hat az ösztrogénreceptorokra, mely szelektivitás várhatóan számos előnnyel jár a betegek számára. 

 

A Fuji Alyssa kereskedelmi névvel készül bevezetni a kombinált tablettát, hogy új kezelési lehetőséget biztosítson a diszmenorreás betegek számára, és segítsen az érintett nőknek egészségesebb és energikusabb életet élni. 

A Richter részvényei a mindenkori árfolyamcsúcs közeléből, 10 850 forintról várják a keddi tőzsdei rajtot, idén pedig már közel negyedével nőtt a társaság piaci értéke.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.