BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Zuhanórepülésben a Brexitet megszenvedő tetszhalott társaság

Rég látott forgalmat hozott a szebb napokat is megélt Nord General semmiről sem szóló gyorsjelentése. A kisbefektetők a kivezetéstől tartanak, persze, egy üres tőzsdei társaság is értéket képvisel.

Péntek délelőtt közel 5 százalékos eséssel a Nord General (ex-Nordtelekom) vezette a vesztesek listáját a pesti tőzsdén negyedmilliós forgalommal. Ami igazán szép teljesítmény egy teljesen kiürített, az idei első félévben nulla forint nettó árbevételt produkáló tőzsdei társaságtól. 

20231016 Budapest Budapesti Értéktőzsde  BÉT Fotó: Vémi Zoltán  VZ  Világgazdaság  VG
Egy üres tőzsdei társaság is érték / Fotó: Vémi Zoltán/Világgazdaság

Tetszhalott társaság

Csütörtökön piaczárás után a BÉT honlapján tette közzé idei első féléves gyorsjelentését a Nord General. Az idei első 6 hónapban „elért” zéró nettó árbevétel a tavalyi első félévben még 684 ezer forint volt. Az adózott eredmény most 4,877 millió forint lett mínuszban, szemben az egy évvel korábbi 480 ezer forintos nyereséggel.  A társaság saját tőkéje 24,6 millióról 19,72 millió forintra csökkent.

A Nordtelekom tavaly november 7-én változtatta nevét Nord Generalra. A Nordtelekom távközlési tevékenységet és ehhez kapcsolódó kiegészítő tevékenységeket végzett. 

Tavaly a maradék távközlési üzletágát is felszámolta, hogy a jövőben más tevékenységbe kezdjen.

A kisbefektetői fórumokon a tőzsdei kivezetésről spekulálnak, emellett az is egy lehetőség, ha az üres tőzsdei társaságot értékesítik. A közkézhányad 61,5 százalék és a Beltáv a legnagyobb részvényes.

Szűk sávba szorult a kurzus

Az árfolyam az elmúlt 3 hónapban 11 és 14 forint között mozgott. Csütörtökön 13,3 forinton zárt, péntek délben 12,65 forinton jegyezték. Tavaly ősszel 20 forint felett is járt a kurzus. 2018-ban 

az angliai telefonos sztori felfutásakor 87 forintnál érte el történelmi csúcsát,

míg tavaly ősszel a névváltoztatási spekuláció idején  21,50 forintnál tetőzött.  

Halló! Van vonal?

A Nordtelekom sokáig az angliai sztorira épített: a társaság még 2018-ban vásárolta meg a Pine Telecommunicatonst, valamint megalapította a Nord General Servicest, s mobil szolgáltatást nyújtottak az Egyesült Királyságban élő magyar és lengyel ügyfelek számára, a célcsoport speciális elvárásait kielégítve. 

A fogyasztóknak egy magyar vagy egy lengyel vezetékes számot is adtak, amely a mobiltelefonjukon csörgött, így az otthoniak az esti órákban kedvező vagy ingyenes tarifával hívhatták a kint élő hozzátartozójukat. 

Természetesen ehhez magyar, illetve lengyel nyelvű ügyfélszolgálatot is működtettek. Ám az ígéretes üzletnek a Brexit és a roamingdíjak radikális csökkentése véget vetett.  

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.