BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyengül a forint, az OTP és a Mol javított szerda reggel

Kisebb csökkenéssel indult a szerdai kereskedés a pesti tőzsdén, a blue chipek közül a Richter és a Magyar Telekom gyengén rajtolt. Az euró már 398,5 forintba kerül.

Borús hangulatban indult a szerdai kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén. A BUX  0,1 százalékos mínuszba, 74 104 pontig süllyedt a rajtot követően.

20231016 Budapest Budapesti Értéktőzsde  BÉT Fotó: Vémi Zoltán  VZ  Világgazdaság  VG
Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

A hazai nagypapírok vegyesen kezdtek, az OTP és a Mol felfelé, a másik két blue chip lefelé vette az irányt. A bankpapír árfolyama 0,3 százalékkal, 18 600 forintra emelkedett, az olajrészvény 0,2 százalékkal, 2684 forintra drágult.

Az utóbbi hetekben nagyot ralizó Richter papírjai 0,4 százalékkal, 11 180 forintra ereszkedtek, a Magyar Telekom kurzusa pedig 0,8 százalékkal, 1046 forintra esett vissza.

Equilor Trader 

Kereskedj és fektess be a jövő technológiájával – Bárhol, bármikor! 

A megjelenés támogatója az Equilor Befektetési Zrt. 

Az európai piacokon vegyes a kép, az Izrealt érő iráni támadás egyelőre nem okozott pánikot a nyugati börzéken. A madridi és a milánói tőzsde a pestihez hasonlóan kisebb eséssel kezdett, a frankfurti DAX ugyanakkor 0,1 százalékos, a londoni FTSE 100 0,4 százalékos, a párizsi CAC 40 pedig 0,2 százalékos pluszban nyitott.

A forint gyengélkedése szerda reggel is folytatódott. Az euró jegyzése a hajnali 397,9-es szintről 398,5 forintig szaladt fel, ami 0,1 százalékos forintgyengülés. A dollárhoz képest hasonló mértékben, a 360,1-es szintig gyengült a magyar pénz.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.