BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hullámvasútra ült hétfőn a forint

A piac nem tudja eldönteni, hogy merre induljon. Hasonló folyamatokat látni a régió más pénzeinek árfolyamán is.

Hullámvasútra ült hétfőn a forint árfolyama az euróval szemben, miután a nap kezdetén közel 400 forintig erősödött, hogy aztán délutánra ismét 401 fölé gyengüljön az árfolyam. Délután 3 óra körül jött azonban az újabb fordulat: a magyar fizetőeszköz ismét erősödni kezdett az euróval szemben, és ismét 401 alá csökkent az árfolyam.

Hungarian,Forint,Roll,On,Euro,Background
Fotó: Shutterstock

A reggeli gyengülésben valószínűleg szerepet játszhatott a vártnál gyengébb kínai export is, mivel az ingatlanpiaci válsággal küzdő ország gazdaságát az elmúlt években egyre inkább az export hajtotta. A kínai gazdasági lassulás miatt az OPEC is megvágta az olajkeresletről szóló előrejelzését a jövő évre vonatkozóan. 

A forint a dollárral szemben is vesztett értékéből, ami nem meglepő, hiszen az euró is leértékelődött a zöldhasúval szemben hétfőn. A régiós devizák közül a cseh korona minimálisan ugyan, de nagyobb mértékben erősödött az euróval szemben, mint a forint, miután Csehország a vártnál jóval magasabb többlettel zárta az augusztust, lezárva ezzel egy három hónapig tartó negatív sorozatot. A lengyel zloty ugyanakkor gyengült a közös európai pénzzel szemben.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.