BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jól indult a Richter napja - remekel az Opus és a Delta

Felemásan indította a napot szerdán a BUX. A blue chipek közül egyértelműen a Richter kapta el a legjobban a startot, a teljes mezőnyből pedig az Opus Global és a Delta Technologies emelhető ki.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe, a BUX összességében előző napi záróértéke környékéről, 74 200 pontról kezdte a kereskedést szerdán, ám vegyes volt a kép a hazai blue chipek körében.

richter_LUS_8757 Richter
Jó hírrel indított a Richter / Fotó: Kallus György

Az új kizárólagos kereskedelmi megállapodásról szerda reggel beszámoló Richter startolt a legnagyobb elánnal. A gyógyszergyártó részvényei 0,4 százalékkal, 11 150 forinton álltak tőzsdenyitás után néhány perccel.

Az OTP árfolyama is feljebb került 0,1 százalékkal, 18 670 forinton jött létre rá az eddigi utolsó kötés.

Equilor Trader 

Kereskedj és fektess be a jövő technológiájával – Bárhol, bármikor! 

A megjelenés támogatója az Equilor Befektetési Zrt. 

A Mol és a Magyar Telekom viszont csekély mértékben gyengült. A Mol kurzusa 0,2 százalékkal, 2678 forintig, míg a Telekomé 0,6 százalékkal, 1042 forintig csúszott vissza.

Remek rajtot vett viszont az Opus, 0,8 százalékkal, 524 forintig jutva. Folytatta keddi raliját a Delta Technologies is, melynek árfolyama 1,6 százalékkal, 74,6 forintra nőtt.

A forint viszont lefelé vette az irányt, az euró 399,7 forint körül jár a bankközi devizapiacon.  

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.