BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kilőtt a Mol, de ment vele a többi blue chip is

Bár a tengerentúli indexek kissé lekonyultak a csütörtöki tőzsdezárásra, a Kínából érkező kedvező hírek segíthetnek a pesti börzén pénteken. A Mol startolt el a legnagyobb elánnal.

Lendületesen indult a kereskedés pénteken a BÉT-en, miután a Dow Jones és a Nasdaq Composite a pozitív tartományban zárta a csütörtöki kereskedést, ami a Dow esetében új történelmi rekordot is jelentett. A nap végére viszont eléggé lekonyult a másik két tengerentúli vezető index, sőt az S&P 500 még mínuszba is csúszott. Kínából viszont újra pozitív hírek jöttek. Egyrészt valamivel erőteljesebb volt a harmadik negyedéves növekedés a vártnál, másfelől újabb részletek derültek ki a gazdaságélénkítő lépésekről. A két vezető kínai index, azaz a sanghaji és a hongkongi is több mint 3 százalékkal lőtt ki.

MOL
Jól kezdte a napot a Mol / Fotó: Mol

A BUX rögtön 0,4 százalékos erősödéssel, azaz 74 441 ponton kezdte a hét utolsó kereskedési napját.

A Mol startolt el a legnagyobb rössel, 0,8 százalékkal, 2632 forintra drágulva.

Az OTP és a Magyar Telekom árfolyama 0,4 százalékkal nőtt, a bankpapír 19 130, a távközlési részvény 1086 forinton állt reggel 9-kor. A Richter 0,3 százalékkal, 10 910 forintra erősödött.

Equilor Trader 

Kereskedj és fektess be a jövő technológiájával – Bárhol, bármikor! 

A megjelenés támogatója az Equilor Befektetési Zrt. 

A forint is izmosodott némileg, az euróért 400,23 forintot kellett adni kora reggel a bankközi devizapiacon. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.