BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jó világ jött a külföldi munkaerőt kölcsönzőkre, kaszált a Pensum

Megduplázta tavalyi első féléves árbevételét a munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó társaság, miközben nyeresége rekordszintre ugrott. A Budapesti Értéktőzsde Standard kategóriájában jegyzett Pensum a nehéz gazdasági helyzet dacára jó eséllyel rekorddal zárhatja az idei évet.

A gazdasági környezet nehézségei, a fogyasztás visszaesése és a növekvő adóterhek ellenére is rekordnak számító árbevétellel és eredménnyel zárta az első fél évet a munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó Pensum Group – közölte a cég kedden reggel. 

20200206 Budapest Tőzsde  becsengetés Budapesti Értéktőzsde  BÉT  csengőjének ünnepélyes megszólaltatásával bevezetésre került a Pensum Group Nyrt. 2 millió darab törzsrészvénye a BÉT Standard kategóriájába. A kereskedést Végh Richárd, a BÉT vezérigazgatója, valamint a cégcsoport igazgatóságának tagjai, Dr. Hadházy Péter elnök, Dr. Hadházy Tamás, valamint Tóth Péter indították el. Fotó: Kallus György  LUS  Világgazdaság  VG
Rekordbevételt ért el a Pensum / Fotó: Kallus György / Világgazdaság

Átszervezte belső struktúráját a Pensum

A menedzsment szerint a siker kulcsa, hogy a társaság tavaly belső struktúrájának átszervezésével és üzletpolitikájának módosításával reagált a kedvezőtlen kiskereskedelmi folyamatokra. 

A hatékonyságjavulás, valamint minősített munkaerő-kölcsönzőként a harmadik országbeli munkavállalók foglalkoztatásának növekedésével a vállalat ellensúlyozni tudta a negatív hatásokat – írják.

A Budapesti Értéktőzsde Standard kategóriájában jegyzett Pensum így az idei év első felében kiemelkedő, közel 3,8 milliárd forintos árbevételt ért el, ami duplája (plusz 103 százalék) a tavalyi első félévinek, és megközelíti a tavalyi egész éves 4,8 milliárd forintos árbevételét. 

A társaság adózott eredménye közel 170 millió forintos rekordszintre ugrott a tavalyi veszteség után, az egy részvényre jutó eredmény pedig 84,73 forint volt.

Folytatódik a dinamikus növekedés

Hadházy Tamás, a Pensum igazgatóságának tagja szerint a gazdasági és a munkaerőpiaci kihívások ellenére az év második felében is folytatódhat a dinamikus növekedés.  

A harmadik országbeli munkavállalók kölcsönzésének volumene várhatóan tovább emelkedik, bár a Pensum előbb mindig belföldi munkaerővel kíséreli meg a pozíciók feltöltését, egyre nagyobb hatékonysággal 

– tette hozzá. 

 

A Pensum akvizíciókkal, stratégiai együttműködésekkel erősítené organikus bővülését, továbbá az üzletfejlesztés mellett a belső folyamatokat is optimalizálja, a szinergiákat kihasználja, s törekszik az adminisztrációs folyamatok automatizálásra, új technológiák, a mesterséges intelligencia alkalmazásának bevezetésére. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.