BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Részvényekkel fizetett a Kürt oktatási üzletágáért Balogh Petya angyalbefektetője

A Kürt üzletágával bővítette oktatási tevékenységét Balogh Petya angyalbefektető cége, a STRT Holding.

Zárt körű tőkeemelésről és a Kürt önálló szervezeti egységeként működő képzési és oktatási üzletágának felvásárlásáról adott ki közleményt a piaczárás után Balogh Petya angyalbefektető cége, a BÉT Xtend kategóriájában forgó STRT Holding.

Balogh Petya előadást tart / Fotó: STRT Rising together / Facebook

Bár Magyarország kedvenc milliárdosa a portfólióépítés során a szoftverfejlesztésre és az egészségügyre fókuszál, az oktatás is kiemelt tevékenysége a holdingnak. A múlt héten négyszereződő árbevételt jelentettek, ami

elsősorban a skálázódó oktatási tevékenységnek köszönhető.

Gyarapították például az oktatási napok számát, új képzéseket hirdettek, melyek elsősorban a nemzetközi piacra törekvő cégvezetők számára hasznos tudást kínálnak. A képzéseken több mint 1500 vezető és cégvezető vett részt, ezzel jócskán megnövelve a cégcsoport elérését, kapcsolati hálózatát és árbevételét. 

Részvényes lett Balogh Petya cégében a Kürt

A Kürt üzletágának megvásárlását hétfőn zárták. Ennek során nem pénzbeli vagyoni hozzájárulás ellenében történő zártkörű tőkebevonást hajtottak végre. A tőkeemelés során 

  • 39 231 darab egyenként 100 forint névértékű és 
  • 883,22 forint kibocsátási értékű, 
  • 3 923 100 forint össznévértékű, valamint
  • 34 649 603,82 forint összkibocsátási értékű „A” sorozatú dematerializált törzsrészvény 

kibocsátására került sor, 

amelyek átvételére a Kürt végleges kötelezettséget vállalt. A részvények ellenértékét pedig akként teljesítette, hogy a STRT rendelkezésére bocsátotta a vele szemben fennálló, 34 650 000 forint összegű, elismert vételár-követelését. 

A fentiekre tekintettel az alaptőke 503 379 700 forintról 507 302 800 forintra emelkedett. 

A STRT árfolyama az elmúlt héten 780 és 840 forint között sávozott. Hétfőn 804 forinton zárt. Kedd reggel üres volt a kötéslista. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.