BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pályázni segít a kkv-knak az MBH Csoport

A pénzintézet BUPA nevű platformját használók pillanatok alatt megtudhatják, jogosultak-e egyes pályázatokra. Ez időt és energiát takarít meg a cégek számára, sőt pozitív válasz esetén a BUPA a következő lépések megtételét is segíti.

Új fejlesztéssel jelentkezik az MBH Csoport digitális szolgáltatásplatformja, a BUPA, amely most abban segíti a platformot használó cégeket, hogy megtudják, megfelelnek-e egyes pályázatok feltételeinek, megkímélve őket attól, hogy a hosszas adminisztratív előkészületeket követően szembesüljenek azzal, hogy esetleg nem érhető el számukra egy lehetőség – derül ki a bank keddi közleményéből.

_LI_0976, BUPA
Új szolgáltatással bővül az MBH vállalkozásoknak szóló platformja, a BUPA / Fotó: Laczkó Izabella

Ennyi kell a BUPA előszűrőjének használatához

Az ingyenesen hozzáférhető előszűrő használatához csak egy céges regisztrációra van szükség, mely lehetővé teszi a teljesen digitális folyamatot. Ennek során 

a rendszer a vállalkozásról a céginformációs adatbázisban elérhető információkat veti össze a pályázati feltételekkel, és szinte azonnal közli az eredményt is.

Ha az eredmény pozitív, a rendszer segít a pályázat megírásának további lépéseiben is. Ha az eredmény negatív, akkor pedig a vállalkozás megtudja a sikertelenség okát, de további tájékoztatást is kaphat más, testhezállóbb pályázatokról.

Első körben a KKV Technológia Plusz Hitelprogramra (Ginop Pluszt – 1.4.3-24) kérhető előzetes forrásjogosultság-vizsgálat a BUPA új szolgáltatásával. Ez a program 5–100 millió forint közötti összeg igénylését teszi lehetővé nullaszázalékos kamat melletti kedvezményes hitel formájában, amit technológiai és szervezeti fejlesztésre lehet költeni, de a későbbiekben más uniós pályázatokra is kiterjesztik a digitális előszűrést.

Illés Zoltán, az MBH Bank mikro- és kisvállalkozások üzletfejlesztéséért felelős ügyvezető igazgatója szerint a cél az volt, hogy gyors és átlátható eszközzel segítsék a vállalkozásokat a pályázati feltételek értelmezésében és az első lépésekben. A szolgáltatás néhány perc alatt elárulja, hogy egy cég pályázhat-e a programban. Hozzátette: a digitális rendszerek nagy előnye, hogy  jelentősen egyszerűsítik és gyorsítják a vállalkozások mindennapi tevékenységeit, legyen szó pénzügyi menedzsmentről vagy pályázati folyamatokról.

Az MBH képzéssel is segíti a vállalkozásokat

A BUPA regisztrált ügyfelei számára továbbá online workshopsorozat is elérhető az aktuális pályázatokról. A workshopok különlegessége, hogy egy elismert szakértői csapat tartja, és mivel interaktív, minden részt vevő vállalkozó választ kaphat a kérdésére.

A mikro-, kis- és középvállalkozások teljes életútját lefedő BUPA segít a cégek indulásában, növekedésében, miközben közösséggé szervezi az ügyfeleket, a piaci szolgáltatókat és a banki szereplőket. A platform a megfelelő cégforma kiválasztásában is segíti az induló vállalkozásokat, egyéni vállalkozás és egyszemélyes kft. alapításakor pedig a szükséges lépéseken is végigkalauzolja a felhasználókat, sőt a rendszeren keresztül könyvelői konzultáció is kérhető.

A platformnak emellett a már működő vállalkozások támogatása is célja, 

legyen szó a napi működéshez szükséges szolgáltatásokról vagy épp a pályázati tanácsadásról és ingyenesen hozzáférhető online tematikus workshopokról. A cégvezetők a BUPA felületén blogposztok, a gyakran felmerülő kérdésekre adott válaszok, valamint valós példák révén tájékozódhatnak a folyamatról, továbbá egy egyszeri szakértői konzultációra is lehetőségük nyílik. Mindez pedig a tudásmegosztást és a vállalkozói közösségek erősödését is segíti és a cégek hosszú távú sikerét is szolgálja.

A BUPA platform az idén két rangos elismerésben is részesült: a MasterCard Év bankja versenyen Az év üzleti szegmensének szóló programja kategória első díját, a Joint Venture Szövetség Companies for the Future Award gáláján pedig a legjobb ökoszisztémát építő vállalatnak szóló különdíját nyerte el. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.