BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Premier Leauge klubjai költöttek a legtöbbet átigazolásokra

Az öt nagy bajnokság együttesei összesen 824,6 millióért vásároltak labdarúgókat.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) szerdán közzétett kimutatása szerint 170 országban 4108 átigazolás történt januárban.

Az összegzésből kiderül, hogy bár a játékosmozgásoknak csak 14,1 százaléka történt az öt legerősebbnek tartott bajnokságban, az átigazolási összegek 71,8 százalékát mégis az angol, a spanyol, a német, az olasz és a francia klubok tranzakciói tették ki.

Virgil van Dijk, a Liverpool középhátvédje posztjának talán legjobbja és a világ második legdrágább bekkje. Fotó: Oli SCARFF / AFP)

 

A legtöbbet a szigetországi egyesületek költötték 298,2 millió dollárral, őket a németek 206,1 és az olaszok 126,7 millióval követik.

Az öt nagy bajnokság együttesei összesen 824,6 millióért vásároltak játékosokat, ami a 2018-as után a második legmagasabb összeg a téli átigazolási időszakokat tekintve.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.