BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ötmilliárd forintot érhet a következő Fradi-győzelem

Eddigi jó szereplésével is már több mint 2 milliárdot keresett a Ferencváros, de az igazán nagy üzlet a BL-főtábla lenne.

2,3 milliárdot már megkeresett a Ferencváros az eddigi bravúros BL-szereplésével, de nyilván a csoportkör kecsegtet az igazán nagy bevétellel. Ennyi a különbség a BL és az EL főtáblája között anyagilag – írja a csakfoci.hu.

A Bajnokok Ligája selejtezőjében az eddigi 3 győzelemmel (Djurgarden, Celtic, Dinao Zagreb) már 6,4 millió eurót (kb. 2,3 milliárd forintot) már bezsebelt a Ferencváros. Ebből a legnagyobb szeletet a play offba jutásért kapták, ez a 5 millió eurót ért.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A csoportkör is busás hasznot hozhat

Ha főtáblára kerül a Fradi, gyakorlatilag évekre bebiztosíthatja magát, ugyanis

ez az eredmény 15,25 milliót, azaz nagyjából 5,5 milliárd forintot hozhat a klubnak.

Ezen felül az UEFA minden győzelem után 2,7 millió, illetve minden döntetlen után 0,9 millió eurót fizetne a zöld-fehér csapatnak.

Ehhez hozzájönne még egy, az UEFA rangsorában elfoglalt helyezés alapján kiosztott támogatás (minimum 1,1 millió euró), illetve a televíziós és marketing-bevételekből is nagyon komoly összeggel számolhatna az FTC.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.