BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem zárta ki Oroszországot a FIFA

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség ugyan kizárta az országot az idei világbajnokságról és eltiltotta csapatait a sportági rendezvényektől, de tagsága a szervezetben megmaradt.

Az Ukrajna ellen indított háború miatt a nemzetközi közösség nagy része teljes mértékben hátat fordított Oroszországnak. A nyugati országok sorra hozták meg a szankciókat, a nemzetközi vállalatok pedig egymás után hagyták el az országot és függesztették fel ottani tevékenységüket. Ezzel együtt a különböző szakági szövetségek is eltávolodtak Oroszországtól és az orosz emberektől. 

A művészvilág elkezdett hátat fordítani az orosz alkotóknak

Több nyugati fesztivál elkezdte eltávolítani az orosz darabokat a repertoárjából, és a koncerteket is egymás után mondják le.

A világszinten terjedő Russophobia jelenség látszólag enyhülni látszik a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség friss döntése szerint. A FIFA dohai kongresszusán végül nem szavaztak Oroszország tagságáról a szövetségben – ezt Gianni Infantino elnök erősítette meg egy sajtótájékoztatóján. 

Klicsko helyesli az orosz és fehérorosz sportolók eltiltását

Közben a pekingi paralimpián sem vehetnek részt a két ország sportolói.

Oroszországot nem függesztette fel a FIFA, részt vett ezen a kongresszuson is, mert ha nincs módunk a kongresszushoz hasonlóan összehozni az embereket, akkor inkább hagyjunk fel a tevékenységünkkel és menjünk haza. A kizárás nem jó megoldás

– fogalmazott a FIFA első embere.

Fotó: xusenru / Pixabay.com

Ezzel együtt három ország tagságát felfüggesztették a szervezetben. Az insidethegames.biz írta meg, hogy Pakisztánt, Zimbabwét és Kenyát kitette tagjai közül a FIFA. A döntést különböző jogsértésekkel indokolták. A portál ezzel együtt azt is megírta, hogy az angol, a francia, a spanyol és a német mellé

felvették a FIFA hivatalos nyelvei közé az oroszt, a portugált és az arabot is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.