BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Katari vb: stadiont neveztek el a marokkói csapat sztárjáról

A 24 éves jobbhátvédről egy helyi futballstadiont neveztek el.

Marokkóban futballstadiont neveztek el Asraf Hakimiről, akinek a vezérletével az arab ország nemzeti válogatottja negyedik helyen végzett a múlt év végi katari labdarúgó-világbajnokságon. 

A 24 éves jobbhátvéd, amint arról Facebook-oldalán beszámolt, személyesen jelen volt a Ksar el-Kebir város hatóságai által a tiszteletére szervezett névadó ünnepségen, amelyen több ezren vettek részt, dalolva, tánccal köszöntve kedvencét.  

A francia klubcsapatban, a Paris Saint-Germainben légióskodó Hakimi kiemelkedő szerepet játszott abban, hogy a marokkói válogatott az elődöntőig jutott a vb-n, amire egyetlen afrikai vagy arab együttes sem volt képes korábban. A futballista Ksar el-Kebirhez édesanyján keresztül kötődik, aki ebben a városban született, de a Madridban napvilágot látott Hakimi is sok időt töltött el itt gyerekként.

A kiváló védő 2021 nyarán igazolt a PSG-hez, előtte a Real Madridban, a Borussia Dortmundban és az Internazionaléban játszott. 

 

Címlapkép: Kenzo Tribouillard / AFP

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.