BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Paris Saint-Germain Training Session

Szögre akasztja a stoplist Sergio Ramos

A 36 éves spanyol védő bejelentette, hogy visszavonul a válogatottságtól. Ramos 2005-ben mutatkozott be a spanyol válogatottban, ahol 2021-ben játszotta az utolsó meccsét. Száznyolcvan szerepléssel spanyol válogatottsági rekorderként vonul vissza.

Bejelentette visszavonulását a spanyol labdarúgó-válogatottól csütörtökön Sergio Ramos, aki 2010-ben világ-, 2008-ban és 2012-ben pedig Európa-bajnokságot nyert hazája nemzeti csapatával.

Paris Saint-Germain Training Session
Fotó: PSG via Getty Images

A Paris Saint-Germainben légióskodó védő legutóbb 2021 márciusában játszott a válogatottban, amelyben 2005-ben mutatkozott be, s végül 180 szerepléssel spanyol válogatottsági rekorderként vonul vissza.

Aki még Michael Jordant is túlszárnyalta: a LeBron James-sztori

A különböző sportágak legnagyobbjai között olyan elképesztő ikonokat lehet emlegetni, mint Michael Schumacher, Tiger Woods, Cristiano Ronaldo, Muhammad Ali vagy Michael Jordan. A jelen egyik legnagyobb sportembere minden kétséget kizáróan LeBron James. LeBron a karrierjét nem csak a sportra építette fel. A sztár neve már önmagában értéket képvisel, de emellett roppant sikeres üzletember is. A LeBron James-sztoriról Éless Dénes sportmarketing-szakértővel beszélgettünk a VG Podcastben.

A 36 éves középhátvéd a 2021-ben – részben Budapesten – megrendezett Európa-bajnokságon nem játszott a spanyol csapatban, és a tavaly november–decemberben megtartott katari vb-n sem volt tagja. A vb-n a spanyolokat a később negyedikként záró Marokkó ejtette ki tizenegyespárbajban a nyolcaddöntőben, Luis Enrique szövetségi kapitányt pedig ezt követően menesztették. A helyére kinevezett Luis de la Fuente februárban kijelentette, hogy az ajtó nyitva van Ramos előtt, ha vissza akar térni az együttesbe.

A keménységéről és gyakran sárga vagy piros lapot érdemlő belépőiről is ismert Ramos védő létére a kilencedik helyen áll a mindenkori spanyol válogatott góllövőlistáján 23 találattal.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.