BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem tudja Csercseszov, miért égett le a Fradi hazai pályán, de szerinte az EKL-döntőig is menetelhettek volna

Kubatov Gáborral a kirúgása óta nem beszélt, és jelenleg arra vár, hogy hazatérjen Ausztriába.

Meglepődött Szanyiszlav Csercseszov, hogy azonnali hatállyal elküldték a Ferencváros labdarúgócsapatától a történelmi vereség után. Az amatőr játékosokból álló feröeri Klaksvík rendkívül simán, 3–0-ra verte Budapesten a jóval nagyobb keretből gazdálkodó zöld-fehéreket. Az óriási égés után a klubvezetés másnap reggelig sem várt, és még a bukás éjszakáján menesztették az orosz edzőt. 

Press conference Ferencvaros Budapest08 March 2023, North Rhine-Westphalia, Leverkusen: Soccer: Europa League, Before the round of 16 Bayer Leverkusen - Ferencvaros Budapest. Budapest coach Stanislav Cherchesov answers journalists' questions during the press conference before the match against Bayer Leverkusen. Photo: Federico Gambarini/dpa (Photo by FEDERICO GAMBARINI / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Fotó:  AFP

Csercseszov a Nemzeti Sportnak adott interjújában úgy fogalmazott, higgadtan vette tudomásul, amikor Kubatov Gábor magához rendelte az elnöki boxba a lefújás után, és közölte vele, hogy nem dolgoznak tovább együtt. Kubatov azóta sem kereste őt Csercseszov elmondása szerint, de emiatt nem haragszik. 

Azt azért hozzátette, nem érti, miért e vereség után rúgták ki, hiszen korábban volt már több korábbi zakó is.

 Sőt, véleménye szerint „az Európa-konferencialiga döntőjéig menetelhetett volna a Fradi az irányításával”. Ezzel valószínűleg egyedül van, mert a klubvezetés rögtön kirúgta. 

Elbúcsúzni viszont még visszatért a Népligetbe, ahol találkozott a játékosokkal, vasárnap pedig az edzői stábbal is, ahol ott volt ideiglenes utódja, Máté Csaba is. 

Csercseszov az interjúban beszélt arról, hogy korábban több ajánlatot is kapott például Szaúd-Arábiából, mesés fizetéssel csábították, de ezekre akkor nemet mondott. Most egyelőre nem tudja, mit hoz a jövő, mindenesetre a családjával vonatra szállnak és hazatérnek Ausztriába. Az orosz edző azt sem tartja lehetetlennek, hogy akár visszatérjen Magyarországra egy kisebb csapathoz edzősködni. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.