BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A szaúdira cserélte az olasz válogatottat Roberto Mancini

A Manchester City egykori menedzsere, Roberto Mancini nem sokkal azután, hogy leköszönt az olasz válogatott éléről, máris talált új munkát. A tapasztalt olasz edző Szaúd-Arábia válogatottját fogja irányítani a jövőben. Mancini érdekes módon folytatta azt a retorikát, amelyet Cristiano Ronaldo és Neymar elkezdett, vagyis a szaúdi igazolást azzal indokolta, hogy Európában már mindent elért, amit lehetett, és új kalandokra vágyik.

Két héttel azután, hogy lemondott olasz szövetségi kapitányi posztjáról, Roberto Mancinit nevezték ki vasárnap Szaúd-Arábia labdarúgó-válogatottjának élére.

Roberto Mancini két hete váratlanul lemondott az olasz szövetségi kapitányi posztról. Most kiderült, hogy évi 25 millió euróért váltott a szaúdi válogattora.
Fotó: ANP via AFP

Az arab ország futballszövetségének közlése szerint 

az olasz szakember négy évre írt alá, első mérkőzése szeptember 8-án Costa Rica ellen lesz, négy nappal később pedig a dél-koreai csapat lesz a szaúdiak ellenfele barátságos találkozón.

Szaúdi őrület: egy szurkoló Rolexet ajándékozott Fabinhónak, amiért jól játszott a meccsen – videó

Látott már olyat, hogy egy focista a meccs végén elajándékozza a mezét? Na és olyat, hogy a meccs után egy szurkoló ad ajándékot a labdarúgónak? Még ez utóbbi eset sem lehet teljesen légből kapott elképzelés, de tegyük hozzá, hogy az ajándék egy teljesen új Rolex karóra. Európában ilyennel valószínűleg ritkán találkozni, de Szaúd-Arábiában ez teljesen normálisnak tűnik.

Európában történelmet írtam, itt az ideje, hogy Szaúd-Arábiában is történelmet írjak

– mondta az 58 éves tréner, aki olasz sajtóértesülések szerint évi 25 millió euróért vállalta el a feladatot.

Úgy gondolom, ez egy nagy lehetőség számomra, hogy új országban is kipróbáljam magam, különösen Ázsiában, ahol a futball népszerűsége gyorsan nő.

Mancini kifejtette: a szaúdi játékosok fejlődését nagyban segítheti, hogy a nyári átigazolási szezonban számos futballsztár szerződött a helyi bajnokság csapataihoz, így Cristiano Ronaldo után többek között Neymar, Sadio Mané, Karim Benzema, Fabinho, Jordan Henderson, Rijad Mahrez és Roberto Firmino is.

Mancini két hete váratlanul távozott az olasz válogatottól, melyet két éve Európa-bajnoki címre vezetett. Utódját, a Napolit idén bajnoki címre vezető Luciano Spallettit pénteken nevezték ki.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.