BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Teljes egészében újra kell játszani Kerkez Milos és a Bournemouth szombati Premier League mérkőzését

Múlt héten szombaton a Bournemouth és a Luton Town összecsapását az 59. percben félbe kellett szakítani. A Luton csapatkapitánya, Tom Lockyer szívrohamot kapott a pályán, ahonnan azonnal kórházba szállították. A meccset teljes egészében újra kell játszani, az viszont a Premier League nem közölte, hogy mikor lesz az ismétlés.

Teljes egészében újrajátsszák a Bournemouth és a Luton Town mérkőzését, amely szombaton az 59. percben szakadt félbe az angol labdarúgó-bajnokságban, mert Tom Lockyer, a Luton játékosa összeesett a pályán. A liga a szerdai bejelentésben azt még nem közölte, mikor rendezik meg a találkozót.

AFC Bournemouth v Luton Town - Premier League
BOURNEMOUTH, ENGLAND - DECEMBER 16: Justin Kluivert of AFC Bournemouth runs with the ball whilst under pressure from Tom Lockyer of Luton Town during the Premier League match between AFC Bournemouth and Luton Town at Vitality Stadium on December 16, 2023 in Bournemouth, England. (Photo by Mike Hewitt/Getty Images)
Fotó: Mike Hewitt / GettyImages

A liga szeretné megköszönni az orvosi stáb és mindenki munkáját, aki érintett volt a gyors beavatkozásban ebben a rendkívüli helyzetben

– áll a közleményben.

A 29 éves védő a második félidő elején 1-1-es állásnál úgy csuklott össze, hogy nem volt a közelében senki. Az újonc Luton vezetőedzője, Rob Edwards azonnal észlelte a bajt, a pályára rohant, elhúzta onnan a játékosait, hogy a mentők zavartalanul megkezdhessék az elsősegélynyújtást. A két csapat hat perccel az eset után az öltözőbe vonult. A walesi válogatott futballistát hordágyon a közönség vastapsa közepette vitték le a játéktérről. Később arról is döntés született, hogy nem folytatják az összecsapást, melyen a Bournemouth magyar válogatott légiósa, Kerkez Milos kezdőként lépett pályára.

Örökre megváltozhat a focivilág – a holnapi döntés alapjaiban rengetheti meg a sportágat

Az Európai Szuperliga létrehozását bejelentő 12 klubból már csak a két spanyol, a Real Madrid és a Barcelona maradt kitartó szakadárnak. Ha most mégis a javukra döntene az Európai Unió Bírósága az Európai Labdarúgó-szövetséggel, az UEFA-val szemben, az nemcsak átrendezné az erőviszonyokat, hanem alapjaiban rengetné meg a sportágat.

Lockyer bő fél éven belül másodszor esett össze a pályán, május 27-én a feljutásért vívott rájátszás döntőjében ugyanez történt vele. Akkor öt napot töltött kórházban, ahol szívműtétet hajtottak végre rajta.

A hátvéd állapota stabil, a klub közleménye szerint a kórházban további teszteket végeztek rajta, és majd azok eredményének függvényében döntenek a rehabilitáció további lépéseiről.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.