BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
null

Befejeződött a Hungaroring felújításának első üteme

A mogyoródi versenypályán látványos változáson esett át a paddock és a főlelátó mögötti nézőtér is. A közvetítésekre való tekintettel nem maradtak félbehagyott épületek. A pálya felújítása a Magyar Nagydíj után folytatódik.

A Forma–1-es Magyar Nagydíjnak otthont adó létesítményben nagy tempót diktáltak az utóbbi bő öt hónapban a munkások. A 2026-ig tartó rekonstrukció első üteme befejeződött, így a július 21-i F1-es futamra érkezők már látni fogják a változást – írja a Forma–1 honlapja.

befejeződött
Befejeződött a felújítási munkák első üteme a Hungaroringen / Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

A határidők betartása miatt sokszor napi 24 órában zajlottak a munkálatok. A projekt összesen 1500 embernek adott munkát. 

Négy toronydaru és öt autódaru dolgozott a helyszínen

Elkészült a lelátó mögötti rendezvénytér 450 méter hosszú támfala, valamint a nézőtérhez vezető új lépcső is. Az alsó depóterületen elbontották az épületeket, és megépült az új, immár 8000 négyzetméteres paddock

Összesen 390 kilométernyi vezetéket és 3200 tonna betonacélt építettek be, valamint 1674 köbméter előregyártott vasbeton szerkezetet és 32 ezer köbméter betont használtak fel. 

A végleges közműhálózat jelentős részét is befejezték, és nagy területen látványos kertépítési munkákat végeztek azért, hogy a Hungaroring csapata méltó körülmények között rendezhesse meg a Magyar Nagydíjat.

Elképesztő volt végigkövetni, hogy hétről hétre mennyit változik a Hungaroring, és hogy milyen ütemben zajlanak a munkálatok

– mondta Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérizgatója. 

A Magyar Nagydíjra érkezők látni fogják, hogy a 2026-ig tartó megújulási folyamat elkezdődött, és látványos változásokat hozott. Az új érában megváltoztak az igények, megváltozott az F1 körüli üzleti világ, manapság a Formula–1-es futamok már négynapos fesztiválnak tekintendők.

– tette hozzá.

Elkészült a világbajnoki sorozat legkisebb depójának kiszélesítése, és szerkezetkész a két alagút is. A területen nincs félbehagyott épület vagy építkezés, ami nagyon fontos a televízióközvetítések miatt. A pálya felújítása a Magyar Nagydíj után folytatódik.

 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.