BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pénzügyi gondok jöhetnek az Inter Milannál

A jövő héten kamatokkal együtt 375 millió eurót kellene visszafizetnie az amerikai hitelezőnek.

Az olasz labdarúgó-bajnok Inter Milan tulajdonos képviselője szombaton pénzügyi-stabilitási problémákról beszélt, miután nem sikerült megegyezni az Oaktree-vel, a klub fő hitelezőjével, miközben rohamosan közeledik a több 100 millió eurós hitel visszafizetésének határideje.

Húszszoros bajnok az Inter.

A Suning nevű kínai konglomerátumnak, amely 68,5 százalékos részesedéssel rendelkezik az Inter Milanban, a jövő hét elejéig nagyjából 375 millió eurót  kell visszafizetnie az Oaktree amerikai befektetési alapnak.

„Minden erőfeszítést megtettünk pénzügyi tanácsadóinkkal, hogy megoldást találjunk, kidolgoztunk az Oaktree számára több variációt a teljes és azonnali pénzügyi teljesítés megvalósításához” - mondta Steven Zhang, az Inter Milan elnöke a klub honlapján közzétett, a szurkolókhoz intézett levélben. De mint írta, az amerikaik részéről csak jogi fenyegetéseket és a tárgyalások, egyezkedések merev elutasítását tapasztalták. 

A kínaiak 2021-ben vettek fel egy 3 éves futamidejű kölcsönt az amerikai alaptól, enélkül a Covid-járvány időszakát sem biztos hogy átvészelte volna a klub. A felvett hitel 275 millió euró volt, amely 11 százalékos kamattal ketyeg. Az Oaktree nemteljesítés esetén élhet opciójával, azaz átveheti az irányítást a klub felett. 

A Suning még 2016-ban szerzett tulajdonrészt az Interben.

Az 1908-ban alapított Inter Milan az olasz labdarúgás egyik legnagyobb múltú klubja, a múlt hónapban szerezte meg a 20. Serie A bajnoki címet, és a Suning tulajdonlása alatt a másodikat.

Az Inter Milan a 2022-2023-as pénzügyi évben 86 millió eurós éves veszteséget termelt, és a teljes adósságállománya 807 millió euró volt.

 

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.