BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Dusseldorf,,North,Rhine,Westphalia,Germany,-,18,08,2022:,The

A Rheinmetall beszáll a labdarúgásba, BL-döntős klubot támogat

A Borussia Dortmund szombaton a Real Madrid ellen játssza a Bajnokok Ligája döntőjét. A német klub immár a Rheinmetall támogatásával küzdhet a sportsikerekért.

Beszáll az élsportba a Rheinmetall német fegyvergyártó vállalat, amely a Borussia Dortmund (BVB) új támogatója lesz – jelentette be csütörtöki közleményében a vállalat. A védelmi és technológiai konszern a Bundesliga idei szezonját az ötödik helyén záró klub partnereként jelenik meg a jövőben. A megállapodás hároméves időtartamra szól.

Dusseldorf,,North,Rhine,Westphalia,Germany,-,18,08,2022:,The
Rheinmetall
A Rheinmetall a Borussia Dortmund szponzora lesz / Fotó: Shutterstock

Bár a bajnokságnak vége, a Dortmund számára az év legfontosabb meccse még hátravan: szombaton, a londoni Wembley stadionban ugyanis a Real Madrid ellen lépnek pályára a sárga-feketék a Real Madrid ellen. A friss megállapodás értelmében a Rheinmetall a stadionban található reklámfelületeket használhatja, de megjelenhet a klub egyéb területein és rendezvényein is. Ráadásul a cég logója már Bajnokok Ligája-döntőn is látható lesz a német csapat mezein.

A Borussia Dortmund elnöke, Hans-Joachim Watzke úgy nyilatkozott, hogy a biztonság és a védelem demokrácia alapvető sarokkövei. „Éppen ezért úgy gondoljuk, hogy helyes döntés, hogy védjük ezeket a sarokpontokat. Különösen most, amikor nap mint nap látjuk, hogy meg kell védeni a szabadságot Európában. Várjuk a Rheinmetallal való partnerséget, a Borussia Dortmund tudatosan nyit a párbeszéd felé.”

Armin Papperger, a Rheinmetall AG vezérigazgatója hozzátette, hogy a BVB és a Rheinmetall két olyan partner, akik hasonló ambíciókkal és hozzáállással rendelkeznek. „A Borussia Dortmund Észak-Rajna–Vesztfália szívéből származó klub, amely szinte bárki másnál jobban képviseli a kiválóságra való törekvést és a nemzetközi sikereket. A Rheinmetall erős gyökerekkel rendelkezik a metropolisz-régióban, és fontos célja, hogy márkája nemzetközileg is ismertebbé váljon” – nyilatkozta Papperger.

A Borussia Dortmund története során nyolcszor lett német bajnok, legutóbb 2012-ben. A csapat 1997-ben megnyerte a Bajnokok Ligáját, a döntőben 3-1-re legyőzve az olasz Juventust. A 2013-as fináléban viszont 2-1-es vereséget szenvedett a nagy rivális Bayern München ellen. A június 1-jei összecsapás a BVB harmadik döntője lesz a legrangosabb nemzetközi kupában.

Hivatalos: új gyárat épít a Rheinmetall német hadiipari óriás Magyarországon – már le is teszik az alapkövet

Régóta tervezték, aztán elhalkult a beruházás, most viszont hivatalos, hogy újszerű, hibrid gyár épül Dél-Magyarországon. A Rheinmetall Szegedre viszi a negyedik hazai üzemét, amelynek alapkövét kedden el is helyezik.

 

 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.