BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Thibau Nys nyerte a Tour de Hongrie kerékpáros versenyt

A legjobb magyar Pécsett és az összetettben is Dina Márton volt. A Lidl-Trek kerékpárosa, Nys a német bajnok Emanuel Buchmannt és a holland Poelst megelőzve lett a magyar körverseny történetének első belga győztese.

Thibau Nys nyerte a 45. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyt, amelynek vasárnapi zárószakaszán Wout Poels diadalmaskodott. 

Fotó: Vasvári Tamás

A legjobb magyar Pécsett és az összetettben is Dina Márton volt. A Lidl-Trek kerékpárosa, Nys a német bajnok Emanuel Buchmannt és a holland Poelst megelőzve lett a magyar körverseny történetének első belga győztese.

A záróetapot megelőzően a két szakaszsikernél tartó sárga trikós belga Thibau Nys előnye 14 másodperc volt az olasz Diego Ulissi és 16 a német bajnok Emanuel Buchmann előtt, de az összetettben hatodik helyen álló címvédő, a tavalyi kiírásban Pécsen diadalmaskodó svájci Marc Hirschi is mindössze 31 másodperccel maradt el az éllovastól. Tamásiban, Dombóváron és Orfűn került sor a 2024-es magyar körverseny utolsó három részhajrájára, hogy aztán a helyenként csaknem 20 százalékos meredekségű pécsi Bárány út háromszori megmászása után az állatkert előtt dőljön el az összetett. 

Másfél kilométernél négyen elszakadtak a csoporttól, a címvédő és tavaly itt diadalmaskodó Marc Hirschi leszakadt, a hajrában pedig Poels indult jó ütemben, és a 2021-ben összetett győztes ausztrál Damien Howsont, illetve a német bajnok Emanuel Buchmannt megelőzve elsőként ért az állatkert elé. A negyedikként célba érő Nys a 99 éves viadal 45. kiírásának első belga győztese lett, Buchmannt és a holland Poelst megelőzve. Nys – Cavendish elől megkaparintva – a zöld trikót is kiérdemelte, Dina pedig az összetett legjobb magyarjaként fehér trikóval gazdagodott.

A futás, a Tour de Hongrie és a Balaton fagyija indítja be a magyar tengert

Több tízezren töltötték május első hétvégéjét a Balatonon, ahová az Ultrabalaton futóversenyre 25 ezren neveztek. A futás és a kerékpározás mellett a fagylalt most a legnagyobb turisztikai vonzerő a Balatonon. Május 10-én lesz a Balaton Fagyija választás, ennek segítségével azt szeretnék népszerűsíteni, hogy milyen sok jó hely van a Balatonon, amelyeket érdemes felkeresni már tavasszal is. Két nappal később, vasárnap pedig Siófok főteréről indul az idei Tour de Hongrie ötödik szakaszának rajtja. A városban több vendéglátós megerősített személyzettel és szurkolói zónákkal várja a turistákat.

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.