BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Döntés született a triatlon rajtjáról: Macron inkább kihagyja, de a sportolók úszhatnak a Szajnában

Biztonságosnak ítélték meg a Szajna vízminőségét, úszhatnak benne a triatlonosok a párizsi olimpián.

A legutóbbi, szerda hajnali 3:20-kor kapott vízelemzések eredményeit a Nemzetközi Triatlonszövetség megfelelőnek értékelte, lehetővé téve a triatlonversenyek lebonyolítását – szúrta ki az Infostart. A párizsi olimpia szervezői és a sportágat irányító nemzetközi szövetség sajtóközleményében számoltak be erről.

Szajna
párizsi olimpia
Párizsi olimpia: a Szajna vízminősége elvileg megfelelő / Fotó: Belga via AFP

Ahogy azt korábban megírtuk, a Szajna nem megfelelő vízminősége miatt egy nappal elhalasztották a férfi triatlonosok kedd reggelre kiírt versenyét a párizsi olimpián. A tervek szerint szerdán reggel 8-kor – tehát az eredetileg is tervezett időpontban – rajtol a női egyéni verseny, ahol Kuttor-Bragmayer Zsanettnak szurkolhatunk, és közvetlenül utána 10 óra 45 perckor indítják a férfimezőnyt Bicsák Bencével és Lehmann Csongorral.

Mint megírtuk, a franciák szerint a Szajna vize annyira tiszta, hogy még Emmanuel Macron is azt tervezi, hogy úszik benne egy kört. A francia elnök egy újságírói kérdésre reagálva mondta el, hogy a folyót sikerült megtisztítani. A Szajnába a vízszennyezés miatt 1923 óta tilos fürdeni, az olimpiára készülve kezdték el megtisztítani. 

Ám a francia elnök ígérete ellenére a Szajnán zajló vizes olimpiai számok kezdetéig sem merítkezett meg a folyóban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.