BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Foci-Eb 2024: hiába a hatszázezer fanatikus, mégis veszteséges volt a müncheni szurkolói zóna

A sok ember ellenére veszteséges volt a müncheni szurkolói zóna a vezérigazgató szerint. A spanyol győzelemmel zárult focitorna egyik központi helyszínén több százezer szurkoló izgulta végig a mérkőzéseket.

A Bayern München régi otthona, az Olimpiai Stadion melletti parkban húzták fel a város szurkolói zónáját – írta a Bild. A lap interjút készített Marion Schönével, a müncheni Olimpiapark vezérigazgatójával, aki a németországi foci-Eb alatt gyűjtött tapasztalatairól beszélt.

Euro 2024: Public Viewing Munich
FociEb 2024
foci
futball
München
A foci-Eb alatt sokszor volt tele a szurkolói zóna / Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A vezérigazgató elmondta, hogy a müncheni Olimpiai Parkban található szurkolói zónában három óriás kivetítőn nézhették a szurkolók a meccseket.

A németországi kontinenstorna – melyet Spanyolország nyert Anglia ellen – alatt több mint hatszázezer rajongó volt a parkban. Kiemelte, hogy a legnagyobb meccs a Németország–Spanyolország találkozó volt, ahol a 25 ezres szurkolói zóna teljesen tele volt.

Nevetve mesélte, hogy a skótoknak nem sikerült meginniuk a sörkészletüket, pedig a nyitómeccs napján már reggel 9 órakor több mint négyezer skót volt az Olimpiai Parkban. Lenyűgözte, hogy a holland és a román szurkolók boldogan és békésen együtt ünnepeltek a meccsük alatt. Arról is beszámolt, hogy biztonsági szempontból is teljesen meg voltak elégedve: nem volt semmi komolyabb nézeteltérés.

Nyereségről nem lehet beszélni Marion Schöne szerint. Emlékeztetett, hogy a város szerződést kötött az UEFA-val, és őket bízta meg a szurkolói zóna működtetésével.

Költségtérítést kapunk, bérleti díjat fizetünk

– tette hozzá.

Kiemelte, hogy a sporteseményekből általában nem tudnak pénzt keresni. Így volt ez a 2022-es Európa-bajnokságon is, amelyet szintén közpénzből finanszíroztak. A nyereséget így foglalta össze:

egy nagy, fekete, kövér nulla.

Foci-Eb 2024: hatalmas szurkolói zóna és közös vonulás is lesz a magyar szurkolóknak Stuttgartban

A városháza mellett elhelyezkedő Marktplatz rendezvényközpont kínálta óriási területen építették fel a szurkolói zónát Stuttgartban, ahol szerda este a magyar labdarúgó-válogatott a második csoportmérkőzését játssza majd a németországi Európa-bajnokságon a házigazdákkal. A helyi rendőrség engedélyezte, hogy a magyar drukkerek együtt vonulhassanak a meccs helyszínére.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.