BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ónodi Henrietta heti ötmilliós rehabilitációjára gyűjt a család

Gyűjtésbe kezdett a család, hogy finanszírozni tudják Ónodi Henrietta rehabilitációját, ugyanis amerikai biztosítója nem akarja kifizetni a súlyos infarktuson átesett tornászlegenda kezelését.

Ónodi Henrietta néhány hónapja szívinfarktust kapott. Az Egyesült Államokban élő tornászlegenda életmentő műtéten esett át, már túl van az életveszélyen, de rendkívül költséges orvosi rehabilitációra szorul, erre gyűjt most a család.

Ónodi Henrietta kezelése rendkívül drága, és hiába volt társadalombiztosítása, az nem fedezi az egyesült államokbeli kezelést / Fotó: Getty Images

Előzményként megírtuk, megdöbbenéssel értesült Ónodi Henrietta súlyos szívinfarktusáról Békéscsaba polgármestere, Szarvas Péter. A város vezetője megígérte, az önkormányzat is részt fog pénzügyileg vállalni az Egyesült Államokban élő magyar olimpiai bajnok tornásznő mihamarabbi felépülésében.

A Sportal.hu szerint máris gyűjtésbe kezdtek, hogy a megfelelő rehabilitációhoz hozzájuthasson – mindezt a nővére és barátok próbálják koordinálni, aki tud bármilyen kis összeggel segíteni, megteheti –, létrehoztak erre egy adományszámlát, amely a Gofundme oldalon található.

A gyűjtés miértje is egyértelmű, 

célösszegként félmillió dollárt, azaz 180 millió forintot jelöltek meg,

hogy a megfelelő keretek között, nyugodtan történhessen meg Henrietta rehabilitációja. 

Az Egyesült Államokban ugyanis mindenféle egészségügyi kezelés nagyon drága,

számunkra már-már elképzelhetetlenül sokba kerül. A visszavonult sztársportolónak persze volt tb-je, de az az ilyen esetekre nem érvényes.

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.