BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Párizs 2024: A riói Megváltó Krisztus szobra miatt nem használhatja szörfdeszkáját a brazil versenyző

Nem a megnyitóünnepség volt az egyetlen keresztényellenes üzenet, amelyet az Olimpiai Bizottság küldött a világnak.

Sajtóhírek szerint, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság megtiltotta egy fiatal brazil szörfösnek, hogy használja szörfdeszkáját a párizsi olimpia idején. A NOB azt kifogásolta, hogy a szörfdeszkákon rajta van a híres Rio de Janeiró-i Megváltó Krisztus-szobor, amely egyébként nemzeti jelképpé vált az idők során.

Két héttel a játékok előtt a brazil szörfös, Joao Chianca parancsot kapott, hogy távolítsa el Jézus Krisztus képét a szörfdeszkájáról, vagy nem versenyezhet. Chianca egy közben már törölt Instagram-sztoriban megjegyezte, hogy nem volt felhatalmazása arra, hogy Jézust a deszkára ültesse, mert „Krisztus vallásos alak”, és „a játékoknak szigorú szabályai vannak, és a teljes semlegességre összpontosítanak”.

 

A tiltásra az X közösségi oldalon rengetegen azonnal az olimpia megnyitóján bemutatott, az utolsó vacsorát gúnyoló jelenetet hozták fel, mondván bezzeg azt engedélyezte a NOB.

Az alábbi videóban látható az olimpiai megnyitón előadott kereszténygyalázó performansz.

A közfelháborodás nyomán az NOB, az olimpiai játékok kezdete után kevesebb mint 24 órával eltávolította hivatalos YouTube-csatornájáról a nyitóceremóniájáról készült, a kereszténységet gúnyoló drag queeneket ábrázoló videókat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.