BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Párizs 2024: érik az újabb botrány, még mindig alkalmatlan versenyzésre a Szajna

Párizs 2024 – Elmaradt a triatlonosok első edzése a Szajnában.

A Szajna rossz vízminősége miatt elmaradt a triatlonosok vasárnapi edzése a párizsi olimpián. A magyar szövetség tájékoztatása szerint a sportolóknak vasárnap reggel lett volna lehetőségük megismerkedni a versenyhelyszínnel, de nem engedték be őket a folyóba. A szervezők előrejelzése szerint – ha nem esik több eső – keddre rendeződhet a helyzet.

Párizs, 2024. június 17.
Turistahajók a Szajnán a 2024-es párizsi nyári olimpia és paralimpia nyitóünnepségének próbája közben, a francia fõvárosban 2024. június 17-én. A párizsi olimpiára július 26. és augusztus 11. között kerül sor, míg a paralimpiát augusztus 28. és szeptember 8. között rendezik.
MTI/EPA/Andre Pain Szajna
Hajózásra teljes mértékben alkalmas / Fotó: Andre Pain / EPA / MTI

Bár a múlt héten már kedvező hírek érkeztek a Szajna vízminőségével kapcsolatban, a pénteki és szombati–- a nyitóünnepséget és az első hivatalos versenynap szabadtéri számait is megzavaró – eső ismét jelentős mennyiségű szennyező anyagot mosott a folyóba.

A párizsi olimpián triatlonban három számban avatnak bajnokot: a tervek szerint kedden a férfiak egyéni futamát rendezik Bicsák Bencével és Lehmann Csongorral, másnap pedig a női versenyre kerül sor Kuttor-Bragmayer Zsanettel. A vegyes váltók augusztus 5-én csatáznak majd.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.