BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Leisztinger Tamás lesz a Honvéd új tulajdonosa

A Leisztinger Tamás vezette cégcsoport veszi át a labdarúgó-NB II.-ben szereplő Budapest Honvéd labdarúgócsapatát.

 A Leisztinger Tamás üzletember vezette cégcsoport lesz a Budapest Honvéd labdarúgócsapatának új tulajdonosa – értesült a Nemzeti Sport.

Leisztinger Tamás
Leisztinger Tamás újra szerepet vállal a magyar futballban / Fotó: Vajda János / MTI

A hírt azóta a klub hivatalos honlapján is megerősítették. Közleményük szerint több hónapos tárgyalássorozatot követően került sor a megegyezésre. Kiemelik, hogy a Reditus az elmúlt öt évben folyamatosan biztosította a működéshez szükséges pénzügyi hátteret. „A mostani tranzakció célja, hogy a Budapest Honvéd FC hosszú távú jövője és eredményessége biztosítva legyen, és a következő években is betölthesse a klub azt a szerepet, amellyel az elmúlt évtizedekben hozzájárult a magyar labdarúgás fejlődéséhez” – olvasható a bejelentés.

Az előző tulajdonos a Bozó Zoltán vezette Metalcom csoporthoz tartozó befektetőcég, a Reditus Equity Zrt. volt, amely 2019-ben vette át az egyesületet az addigi tulajtól, George F. Hemingwaytől, aki 2006-tól látta el a tulajdonosi teendőket.

A Honvéd utoljára 2017-ben szerzett bajnoki címet, még Marco Rossi vezetőedző irányítása alatt, aki jelenleg a magyar válogatott szövetségi kapitánya. 

A Magyar Kupát legutóbb 2020 tavaszán emelhették magasba, azóta azonban elkerülik a nagy győzelmek a csapatot. A piros-fekete alakulat 2022–2023-ban a 11. helyen végzett az NB I.-ben, így 20 év után kiesett az élvonalból. Azóta főként saját nevelésű fiatalokkal igyekeznek visszakerülni a legmagasabb osztályba, egyelőre kevés sikerrel: az előző idényben 44 ponttal a középmezőnyben, a 9. helyen zárt a gárda, a futó szezonban, három fordulót követően, 4 pontot gyűjtve a 8. pozíciót foglalják el a tabellán.

Az új tulajdonosnak, Leisztingernek mindenesetre nem ismeretlen a hazai futballközeg, hiszen korábban tíz éven át a Diósgyőri VTK működtetésében vállalt kulcsszerepet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.