BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elnököt választott a Magyar Olimpiai Bizottság

További négy évre Gyulay Zsoltot választották meg a Magyar Olimpiai Bizottság elnökévé a szervezet szombati tisztújító ülésén. A két alelnök ismét Deutsch Tamás és Wladár Sándor lett.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) szombati tisztújító közgyűlésén további négy évre Gyulay Zsoltot választották meg a szervezet elnökévé. A kétszeres olimpiai bajnok sportvezető egyedüli jelöltként 92 igen és egy nem szavazatot kapott.

A következő olimpiára is Gyulay Zsolt vezetheti ki a magyar sportolókat / Fotó: Daniel Cole

Gyulay Zsolt elnöki beszámolójában hangsúlyozta: a párizsi olimpia szakmai értékelése a következő közgyűlés feladata lesz. Hozzátette, a megnyert 19 érem, valamint a nemzetek rangsorában elért 14. hely azt bizonyítja, hogy Magyarország továbbra is ott van a világ élmezőnyében.

A két alelnök 79 igen, 7 nem szavazat és 2 tartózkodás mellett újra Deutsch Tamás, valamint 83 igen, 3 nem vokssal és 2 tartózkodás mellett ismét Wladár Sándor lett. 

Ők is ellenjelölt nélkül indultak; mindkét esetben három szavazat érvénytelen volt.

A közgyűlés a további hét elnökségi tag megválasztásával folytatódik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.