BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A magyar szövetség fontolóra vette a világbajnokság rendezését – már a helyszín is megvan

A Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) komolyan fontolóra vette a 2029-es férfi elit-világbajnokság megrendezését. Az elmúlt két évben kiderült, hogy a népligeti MVM Dome több mint alkalmas lenne egy nagyobb horderejű jégkorongesemény megtartására.

A Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) komolyan fontolóra vette a 2029-es férfi elit-világbajnokság megrendezését Magyarországon. A 2023-as világbajnokságra benyújtott pályázat sajnálatos módon nem járt sikerrel, de a hazai és a nemzetközi jégkorongközösség reakciói egyértelműen jelezték az igényt egy magyarországi rendezés iránt.

20240816 Black Wings Linz v EC Kassel Huskies - Vorbereitungsspiel, Nem lesz Magyarországon jégkorong vb, de igény volna rá
Az MVM Dome több mint alkalmas lenne egy nagyobb horderejű jégkorongesemény megtartására / Fotó: APA-PictureDesk via AFP

Az elmúlt két évben a Budapesten megrendezett Kanada elleni mérkőzések nagy sikert arattak, rekordnézőszámmal zárultak, egyben 

bizonyítva a sportág hazai népszerűségét és az MVM Dome alkalmasságát jeges sporthelyszínként.

Az érdeklődő országoknak szeptember 1-jéig kellett benyújtaniuk a Nemzetközi Jégkorongszövetséghez (IIHF) a rendezési szándéknyilatkozatot, amelyhez ebben a fázisban még nem szükséges meglévő kormánygarancia, csupán a kormányzati támogatás lehetősége. Az MJSZ a szándéknyilatkozatot határidőre benyújtotta az IIHF-nek, és külföldi partnerrel közös rendezés lehetőségéről folytat tárgyalásokat. 

A tervezett magyarországi helyszín az MVM Dome lenne.

Magyarország az elmúlt években számos sportág világversenyeinek adott otthont, és rendre bizonyította, hogy kiváló házigazda. A sportolók, sportvezetők és szurkolók egyaránt elismeréssel nyilatkoztak a rendezvények színvonaláról, és szívesen térnek vissza hazánkba. Az ilyen nagyszabású sportesemények nemcsak a turizmus számára jelentenek jelentős többletbevételt, hanem hozzájárulnak a sportág népszerűsítéséhez is.

Közeleg az olaszországi téli olimpia, itt vannak az eddigi tudnivalók

A 2026. évi téli olimpiai játékokat két év múlva, februárban rendezik Milánóban és Cortina d’Ampezzóban, valamint több más településen. A megnyitó ünnepség 2026. február 6-án lesz Olaszország legnagyobb stadionjában, a milánói San Siróban. A záróünnepséget 1984 óta először rendik meg külön helyszínen: a közel kétezer éves múlttal büszkélkedő veronai amfiteátrumban. A közönségkedvencek közé tartozik a műkorcsolya, a jégkorong, a snowboard, a síugrás, a bob és a sífutás.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.