BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pintér Attila lett a Vasas új vezetőedzője

A korábban a magyar válogatottat is irányító Pintér Attila lett a Vasas futballcsapatának új vezetőedzője.

Két év szünet után újra szerepelt vállal a magyar futballban Pintér Attila. A Győr, a Ferencváros és a magyar válogatott egykori trénerét nevezték ki a Vasas új vezetőedzőjévé.

Pintér Attila, a Vasas frissen kinevezett vezetőedzője és Nagy Mikós, a csapat sportigazgatója / Fotó: Vasas FC

Korábban a Világgazdaság is beszámolt róla, hogy a salgótarjáni születésű szakember az első számú jelölt a piros-kékek kispadjára, Pintér kinevezését csütörtökön este aztán hivatalosan is bejelentette a klub.

„Nem szeretnék sablonokat pufogatni, tisztában vagyok a feladatokkal és a célokkal. Azon leszek, hogy kihozzam a maximumot a játékosokból, valamint hogy a velem és a csapattal szemben állított elvárásoknak maximálisan megfeleljünk, együtt, közösen. Egy dolgot viszont mondanék: ehhez én és a futballisták kevesek leszünk. Ahhoz, hogy ezt megvalósítsuk, óriási szükségünk lesz a szurkolótáborunkra is, nélkülük nem sikerülhet” – nyilatkozta a Vasas hivatalos honlapjának a tréner.

Pintér Attila pályafutása során dolgozott többek között a Ferencvárosnál, a Sopronnál és a Győrnél is, összesen két magyar bajnoki címet és két Magyar Kupát nyert csapataival, öt mérkőzésen pedig a magyar válogatottat is vezette. 

Nem ismeretlen számára az angyalföldi közeg, hiszen a 2005–2006-os szezonban már volt a Vasas vezetőedzője. Utoljára 2022-ben vállalt edzői feladatokat, akkor a III. Kerületi TVE együttesét irányította.

A feljutásról az előző szezonban éppen csak lecsúszó Vasas a jelenleg futó idényben 3. a másodosztály tabelláján 10 ponttal, rosszabb gólkülönbségével marad le a szintén tízpontos, de már feljutó helyen álló Kazincbarcika és néggyel az éllovas Szentlőrinc mögött.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.