BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pintér Attila lehet a Vasas új vezetőedzője

Pintér Attila az első számú jelölt a labdarúgó NB II-ben szereplő Vasas vezetőedzői posztjára, az angyalföldi klub már meg is kezdte a tárgyalásokat a trénerrel.

A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Pintér Attila az első számú jelölt a labdarúgó NB II-ben szereplő Vasas kispadjára – értesült a Nemzeti Sport. A lap így tudja, az angyalföldiek sportigazgatója, Nagy Miklós már találkozott is a trénerrel.

Budapest 20180523 Labdarúgás 2018 Tavasz  MK  Magyar Kupa   döntő mérkőzés  Újpest UTE   Puskás Akadémia      Pintér Attila  edző                    Fotó: Török Attila   Nemzeti Sport
Pintér Attila még 2018-ban, a Puskás Akadémia vezetőedzőjeként / Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

A Vasas vezetősége az NB II idei szezonjának negyedik fordulóját követően, a Tatabánya elleni vereség után köszönte meg Gera Zoltán munkáját. Gerát idén februárban nevezték ki a csapat élére, összes 18 mérkőzésen vezette a piros-kékeket, ezalatt 10 győzelem, 4 döntetlen és 4 vereség volt a mérlege. Az előző idény végén két ponttal lemaradva az ezüstérmes Győr mögött harmadik helyen végzett a másodosztályban a gárdával, amely így lemaradt az élvonalba való feljutásról.

A jelenleg futó szezont sem kezdték igazán jól, két győzelem és egy döntetlen után jött az említett Tatabánya elleni zakó, ami után Gerát menesztették, azóta megbízott edzőként László András irányítja a szakmai munkát a Fáy utcában. A csapat jelenleg 3. a másodosztályban 10 ponttal, rosszabb gólkülönbségével marad le a szintén tízpontos, de már feljutó helyen álló Kazincbarcika és néggyel az éllovas Szentlőrinc mögött.

Pintér személyében rutinos szakember veheti át a kormányrudat Angyalföldön, az 58 esztendős tréner számos helyen dolgozott az élvonalban vezetőedzőként. 

Legnagyobb sikereit a Ferencvárossal és a Győrrel érte el. Mindkét csapattal bajnok és kupagyőztes volt, emellett a Sopronnal is elhódította a Magyar Kupát. 2014-ben öt mérkőzés erejéig a magyar válogatott szövetségi kapitánya is volt, legutóbb, 2022-ben a III. Kerületi TVE együttesénél tevékenykedett.

Nem ismeretlen számára szakvezetőként a Vasas sem, hiszen a 2005/2006-os szezonban már ült a csapat kispadján, fia, Pintér Filip pedig jelenleg is az egyesület játékosa.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.