BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
null

Maradonának épül mauzóleum Buenos Airesben

A focista földi maradványainak átszállítását már engedélyezte is a bíróság. Maradonát minden idők egyik legjobb focistájának tartják.

Megadta az engedélyt San Isidro város bírósága arra, hogy Diego Maradona földi maradványait átszállítsák a Buenos Airesben a focista számára épülő mauzóleumba – derül ki a Clarín című Buenos Aires-i újság tudósításából.

maradona
Maradonát szinte vallásos tisztelet övezi Argentínában / Fotó: AFP

A bíróság engedélyét Maradona lányai, Dalma és Giannina kérték. A valaha volt egyik legjobb focistaként számon tartott Maradona jelenleg Buenos Aires külvárosában, a Bella Vista temetőben nyugszik. Lányai azonban szeretnék, ha apjuk végső nyughelye olyan helyen legyen, ahol bárki tiszteleghet az argentin futball legendájának emléke előtt. 

A Maradona-mauzóleum építését jövőre tervezik befejezni.

A világsztár focista 2020. november 25-én hunyt el, 61 éves korában, akut szívelégtelenség okozta tüdőödémában. Pályafutása során 1986-ban világbajnok lett az argentin válogatottal, míg klubszinten hazájában az Argentinos Juniors, a Boca Juniors és a Newell’s Old Boys klubcsapataiban, Európában pedig a Barcelonában, a Sevillában, valamint a Napoliban játszott. 491 mérkőzésen 259 gólt szerzett, az argentin válogatott színeiben 91 meccsen 34 gólt ért el.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.