BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az internet megtalált egy lopott kamiont

Megérte a magyarországi Titan Rent cégnek beruházni a Vodafone ReadyFleet fejlesztésébe. Ha ez nincs, most szegényebbek lennének egy több tízmilliós DAF teherautóval.

A Vodafone körülbelül egy éve kezdte meg a teherautók és kamionok bérbeadásával foglalkozó, magyarországi Titan Rent céges flottáját felszerelni ReadyFleet rendszerrel. A szolgáltatás lehetővé teszi a flották távfelügyeletét, a segítségével pedig nagy pontossággal bemérhető a gépjárművek pillanatnyi pozíciója Európa bármely pontján.

Így kerülhetett meg a vállalat elveszett kamionja egy elhagyatott bolzanói kis utcából.

A Vodafone ReadyFleet rendszerének alapja egy IoT (Internet of Things) SIM-kártyát tartalmazó telemetria eszköz, ami összegyűjti az adatokat, majd az intelligens feldolgozást követően egy webes vagy mobil felületen teszi távolról is elérhetővé. A pontos helyzetismertetésen túl a szolgáltatás támogatja a költségtakarékosságot is, például lehetővé teszi az automatikus e-útdíj bevallást.

Képünk illusztráció
Fotó: MW

A mostani esetben egy DAF típusú bérbe adott járműről van szó, amely után már több hónapja nem fizették a bérleti díjat. A Titan Rent munkatársai a ReadyFleet rendszer segítségével bemérték az Olaszországban tartózkodó kamiont, majd a helyszínre kiutazva megtették a szükséges bejelentéseket. Ezt követően, június 7-én délelőtt egy összehangolt akció vette kezdetét a bolzanói csendőrség, a Titan Rent és a ReadyFleet mérnökeinek részvételével.

A szolgáltató munkatársa közvetítette a folyamatosan mozgásban lévő jármű pozícióját, míg az olasz csendőrség a Titan Rent helyszínen tartózkodó szakemberével a ReadyFleet rendszerből kinyert és átküldött koordináták alapján üldözte a kamiont.

A jármű sofőrje egy idő után feladta a küzdelmet, egy félreeső helyen hagyta a kamiont és elmenekült a helyszínről. Így kerülhetett vissza alig pár órán belül a kamion a jogos tulajdonosához Magyarországra.

Ezek után egyértelműen kijelenthető, hogy a legnagyobb örömöt a ReadyFleet rendszerben az egész Európában működő pontos helyzetfelismerése okozza

– nyilatkozta Rózsa Balázs Krisztián, a Titan Rent ügyvezetője. Király István a Vodafone vállalati üzletág vezérigazgató-helyettese pedig úgy értékelt, hogy a ReadyFleet az egyik legjobb példája annak, amikor a technológia által nyújtott szolgáltatás találkozik az ügyféligényekkel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.