BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bírják a forgalmat a hálózatok

A home office, a diákok távoktatása és az otthoni szórakozás miatt megugrott az internethasználat, ezért időnként lassabb az adatok le- és feltöltése. A hálózatok állják a terhelést.

Az elmúlt napokban több alkalommal is tapasztalták az előfizetők, hogy az internet egyes időszakokban lassabb volt a megszokottnál a nagy leterheltség miatt.

A mobil-adatforgalom 25-30, a mobilhangforgalom mintegy 35 százalékkal nőtt, míg a vezetékes hangforgalom 90 százalékkal emelkedett az elmúlt két hétben

– válaszolt a Világgazdaság kérdésére a Magyar Telekom. A társaság jelezte, hogy folyamatosan monitorozza a hálózatát, mindent megtesz a kapacitások megfelelő kezelése, lehetséges bővítése érdekében. Arra az esetre, ha a fokozott forgalom veszélyeztetné a hálózat biztonságát, előkészített olyan védelmi intézkedési terveket, amelyekkel beavatkozhat, és amelyekkel biztonságos maradhat a szolgáltatások hálózati szintű működtetése.

A Telekomnál 90 százalékkal nőtt a vezetékes hangforgalom
Fotó: MTI/Komka Péter

A Magyar Telekom kiemelte, hogy a hálózati infrastruktúrája megfelel a mostani igényeknek. A UPC Magyarország is felkészítette hálózatait a jelentősen megnőtt forgalomra, mint arról a társaság tájékoztatott. Szakemberei a hálózat stabilitását szolgáló kapacitásbővítéseket elvégezték, figyelemmel kísérik a helyzet alakulását, és megteszik a szükséges lépéseket.

A jelenlegi helyzetben sorsdöntő a kommunikációs rendszerek megfelelő működése, ezért a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) fokozott készültségben üzemelteti a zavarok felderítését és elhárítását végző mérőszolgálatát

– közölte lapunkkal az NMHH kommunikációs igazgatósága.

A teljes cikk a Világgazdaság hétfői számában olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.