BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A kiberbiztonság az üzleti célok előtt áll

A Huawei arra számít, hogy Magyarország fenntartja a távközlési piaci környezetének nyitottságát, annak egyenlő feltételeit, minden egyes, a jogszabályokat követő piaci szereplő felé – mondta a Világgazdaságnak William Wu, a Huawei Technologies Hungary ügyvezető igazgatója.

Az Európai Unió 5G-kockázatcsökkentési eszköztára, a toolbox a következő generációs mobiltávközlési hálózatok átfogó biztonságáról szól. A Huawei a toolboxban lehetőséget lát arra is, hogy mindenki számára egyformán kötelező, közös és átlátható követelményekkel bíró, bevizsgálási, tanúsítási rendszert és ezzel valós kiberbiztonságot lehessen létrehozni Európában. A toolboxba azonban bekerült egy kategória, amely az úgynevezett magas kockázati besorolású gyártók elnevezést tartalmazza, és amelyet lehet bármelyik, harmadik országbeli vállalatra érteni. William Wu, a Huawei Technologies Hungary ügyvezető igazgatója szerint mivel ezt a kategóriát nem lehet objektíven mérni és értékelni, magas annak a kockázata, hogy szubjektív módon alkalmazzák, ami lehetővé tenné a hátrányos megkülönböztetést kizárólag a gyártók származási országa alapján. Mivel azonban a toolbox csupán az unió ajánlása és nem egy kötelező irányelv a tagországok számára, országonként változhat, hogy milyen hatása lesz az üzletmenetünkre.

Fotó: Vémi Zoltán / VG

Hozzátette, a vállalat arra számít, hogy Magyarország az EU-nak beadott anyagában egyfelől változatlanul fenntartja a távközlési piaci környezetének nyitottságát, annak egyenlő feltételeit, minden egyes, a vonatkozó nemzetközi és magyar jogszabályokat követő piaci szereplő felé. Másrészt fenntartja azt az álláspontját is, hogy a kiberbiztonságot objektíven, technológiai eszközökkel kell kezelni.

A kiberbiztonság területén a Huawei Technologies évek óta felelősen viselkedik, a legtöbb átvilágításon átesett, legtöbbet vizsgált, ízeire szedett vállalat a világon, amely forráskódjait európai kiberbiztonsági laborjaiban vizsgálhatóvá tette.

A kiberbiztonság ügye üzleti prioritásaink előtt helyezkedik el belső vállalati elveinkben – mondta a cégvezető.

Magyarország első kereskedelmi hálózatát tavaly októberben a Huawei eszközein indított a Vodafone Magyarország.

A teljes interjú a Világgazdaság pénteki számában olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.