BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nyereséges félévet jelentett a Vodafone

A világ második legnagyobb mobilszolgáltatója 2 milliárd 45 millió euró adózás előtti nyereségről számolt be.

A Vodafone, a világ második legnagyobb mobilszolgáltatója 2 milliárd 45 millió euró adózás előtti nyereségről számolt be hétfőn pénzügyi első hat hónapja alapján.

Egy éve 511 millió euró adózás előtti mínuszban volt a cég, ami indiai szolgáltatója, a Vodafone Idea veszteségével függött össze.

A Vodafone kamatok, adózás és értékcsökkentési leírás előtti eredménye (EBITDA) az április-szeptember közötti időszakban 7 milliárd 20 millió euró volt, 1,9 százalékkal kisebb az egy évvel korábbinál.

Fotó: AFP

A mobilszolgáltató féléves bevétele 2,3 százalékkal, 21 milliárd 427 millió euróra mérséklődött.

A Vodafone hétfőn azt közölte, hogy 14,4-14,6 milliárd euró kamat-, adófizetés és amortizáció előtti, EBITDA-eredményre számít az idei évre a tavalyi 14,5 milliárd euró után.

A cég korábban a tavalyival megegyező, vagy annál némileg kisebb EBITDA-eredményt várt. Az elemzői várakozások átlagában 14,37 milliárd euró EBITDA szerepel az idei évre.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.