BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

220 millió euróra büntetik a franciák a Google-t

A francia versenyügyi hatóság három médiavállalat panasza kapcsán ítélte el a technológiai óriást annak hirdetési gyakorlata miatt.

A francia versenyügyi hatóság hétfőn 220 millió eurós büntetést szabott ki a Google-lel szemben, annak hirdetéskezelési gyakorlata miatt – írja a France24.

Az ügyet három médiavállalkozás, a News Corp, a Le Figaro és a belga Groupe Rossel vádja indította el, melyek az online hirdetések piacán monopóliummal vádolták a Google-t.

A versenyhivatal megállapította, hogy a keresőóriás saját hirdetéskezelői szolgáltatásait előnyben részesítette más platformokkal szemben.

Fotó: Primakov / Shutterstock

A külsős platformokat használók azt vették észre, hogy többet fizetnek, mint a kaliforniai vállalat megoldásait használók. A hivatal szerint a Google nem vitatta az állításokat, és elkötelezte magát, hogy javítsa a platformok közötti együttműködést.

A versenyhivatal vezetője szerint ez az első döntés, mely a „display” típusú reklámok mögötti komplex algoritmusokat vizsgálja és akár precedenst is teremthet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.