BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Apple CEO Tim Cook speaks during Apple's annual Worldwide Developers Conference (WDC) in Cupertino, California on June 10, 2024. (Photo by Nic Coury / AFP)

Kiszivárgott: ilyen lehet a jövő Apple készüléke - érkezhet az iPhone Air

Hatalmas változásokra készül az Apple. Az iPhone hamarosan megjelenő 16-os szériájában jelentős szoftverfejlesztés történik, az Apple Intelligence mesterséges intelligencia megjelenésével. Az iPhone 17 már hardveres átalakuláson is átmegy, hiszen az iparági pletykák szerint megjelenik az iPhone Air, amely egy minden eddiginél karcsúbb és elegánsabb készülék lesz.

Iparági pletykák szerint a 2025-ben megjelenő iPhone-széria egy teljesen új készülékkel kerül a boltok polcaira. A kiszivárgott információk szerint ez lesz az iPhone Air, amely a 17-es termékcsalád tagjaként érkezik.

Apple CEO Tim Cook speaks during Apple's annual Worldwide Developers Conference (WDC) in Cupertino, California on June 10, 2024. (Photo by Nic Coury / AFP)
iPhone
A 17-es szériában jelenhet meg a szuper karcsú iPhone Air / Fotó: AFP

A Wealth azt írta, hogy az iPhone Air egy űrt töltene be az Apple telefonkínálatában, amelyet az alapmobil- és a Pro készülékek közé illesztenének be. Erre azért lehet szükség, mivel az elmúlt években látványosan kevesebb fogyott a középkategóriásnak szánt iPhone Plus modellekből. Az Apple már be is jelentette, hogy Plus-kategóriás készülékeket a 16-os sorozatban adnak ki utoljára.

Az iPhone Air, amelyet eddig iPhone 17 Slim néven emlegettek, azokat a fogyasztókat célozhatja meg, akik egy elegánsabb telefonra vágynak, és nincs szükségük a Pro modellekben található többletfunkciókra.

Az iPhone 16-széria kevesebb mint egy hónap múlva jelenik meg. Az Apple minden évben szeptemberre teszi az új készülékek rajtját, hogy még a karácsonyi időszak előtt lecsapjanak rá a vásárlók. A 16-os modellek esetében nem a hardver hozza az újdonságot, hanem a belbecs. Az iPhone 16 készülékeket felszerelik az Apple saját mesterséges intelligenciájával (MI), az Apple Intelligence-szel, amivel a vállalat rajthoz áll az MI-versenyfutásban – írta meg a Business Insider.

Korábban az Apple a 12-es szériában próbálkozott lényegesebb hardverváltoztatással, amikor bevezette az iPhone 12 mini terméket – olvasható a Bloombergen. Akárcsak a Plus modellek, a minitelefonok sem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket.

Elemzők szerint az iPhone 16-ba szerelt generatív mestersége intelligencia, valamint a 17-es szériában debütáló iPhone Air adhatja majd meg a lökést az Apple számára a következő évek telefonpiaci versenyében.

Az iPhone 16 lehet az Apple eddigi legkelendőbb készüléke

Az Apple nagyon bízik az iPhone 16-szériában, amit az is bizonyít, hogy 

kilencvenmillió darabra emelte a gyártási célját. 

Ez 10 százalékos növekedés a tavalyi évhez képest.

Ezt az ambiciózus célt a Foxconn kínai gyárának, a világ legnagyobb iPhone-gyártó központjának jókora felfutása támogatja, amely most teljes kapacitással működik, miután az elmúlt hetekben 50 ezer alkalmazottat vettek fel – olvasható a Wealth posztjában.

A Google újra beleveti magát a mobilháborúba, érkeznek az új Pixel telefonok

A Google nem adja fel, újra beszáll a mobilháborúba. Augusztus közepén piacra dobja az új, Pixel 9 készülékcsaládot, mellé a Pixel Watch okosóra és Pixel Buds fülhallgató is érkezik. A Google az állítja, hogy a Gemini generatív mesterséges intelligenciával felszerelt készülékek képesek lehetnek felülmúlni az Apple- és a Samsung-modelleket.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.