BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagyot megy a hazai turizmus a közelgő hosszú hétvégén

Egy átlagos novemberi hétvégéhez képest 4,5-szörös lesz a belföldi vendégforgalom a hosszú hétvégén a Szallas.hu előrejelzésre alapján.

Útra kelünk mindenszentekkor is: átlagosan 2,1 éjszakára foglaltak szálláshelyet a vendégek a Szallas.hu adatai szerint. Az idén sorban a 8. hosszú hétvégén az átlagos foglalási érték 57 ezer forint, ami körülbelül 24 százalékkal haladja meg az ilyentájt jellemzőt. A SZÉP-kártyás fizetést megjelölők aránya közel 15 százalék, ők valamivel többet, mintegy 73 ezer forintot fizetnek ki átlagosan szállásra.

A forgalom 4,5-szeres lesz egy átlagos novemberi hétvégéhez képest, és majdnem másfélszerese a tavalyi év ugyanezen időszakához képest

– mondta Keresztes Nóra, a Szallas.hu marketing menedzsere. Hozzátette, ráadásul az őszi szünet is egybe esik a hosszú hétvégével, ami a családosoknak is kedvez: átlagosan 3,2 fő elszállásolásával kalkulálhatnak a szállásadók foglalásonként.

Fotó: Pixabay

A belföldi úti célok népszerűbbnek bizonyultak a Szallas.hu foglalási adatai szerint. Eger, Hajdúszoboszló és Gyula szállásadói készülhetnek a dömpingre. A főváros, Miskolctapolca és Siófok is zsúfoltságra számíthat, de nagy lesz a forgalom Szeged, Zalakaros, Pécs és Hévíz felé is.

Megyéink közül Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Zala az abszolút nyertesek, a foglalások harmada valamelyikükbe szól.

Ebben az időszakban már a hotelek örvendenek a legnagyobb népszerűségnek, a foglalások 40 százaléka három vagy négy csillagos szállodába szól – árulta el Keresztes Nóra.

Programokkal készülnek a szállásadók

A szállásopciók és wellness mellé elvarázsolt programokkal és tökös fogásokkal készülnek a szállásadók.

A jelmezverseny, tökfaragás és tökből készült finomságok szinte általános elemei a halloweeni ajánlatoknak

– ismertette a részleteket a Szallas.hu marketing szakembere. Kifejtette, akadnak kirívó példák is, mint a töklámpásos szellemtúra, varázspálca és bájitalkészítés vagy tök szépségverseny. A kézműves programok, a bűvész műsorok és a zenés fellépők pedig a felnőtt korosztályt is elszórakoztatják.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.