BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megfontoltabbak lesznek a turisták a járvány után

Az úticélok kiválasztásakor már nem az élménykeresés, hanem a biztonság lesz a legfőbb szempont.

A magyarok több mint fele utazni készül a járvány után – derül a Magyar Turisztikai Ügynökség megbízásából készült kutatásból – írja a Magyar Hírlap.

Többek közt kutatásról beszélt legfrissebb podcastjában Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.

A járványt követő változásokról Guller elmondta, hogy a külföldi úticélokkal kapcsolatban fontos szempontként jelenik meg a válaszolóknál, hogy az adott országot mennyire érintette súlyosan a járvány.

Ennek kapcsán megjegyezte, Magyarország megítélése ilyen téren tovább javulhat a külföldi turisták szemében, mivel hazánk az eddigi adatok alapján hazánk a vírus által kevéssé sújtott országok közé tartozik.

Guller Zoltán
Fotó: Vémi Zoltán / VG

Az úticélok kiválasztásakor már nem az élménykeresés, hanem a biztonság lesz a legfőbb szempont. Nagyobb részben – a Századvég mérései alapján ötven százalékban – azt fogják nézni, hogy biztonságban van-e a pénzük: ha befizetnek egy előleget, várja-e ott őket a helyszínen nyitott szálloda, illetve megfelelő szolgáltatás.

Emellett a válaszadók 25 százaléka kiemelte a személyes biztonság fontosságát is.

A szállodáknak gondoskodnia kell a megfelelő higiéniai körülményekről, kézfertőtlenítők kihelyezéséről, illetve arról is, hogy a személyzet tagjai viseljenek maszkot, így a vendégek biztonságban érezhetik magukat.

A légitársaságok közül van, amelyik eleinte nem fogja engedni az utasoknak a kézipoggyászok felvitelét a fedélzetre, illetve mind a személyzetet, mind az utazóközönséget maszkviselésre kötelezik.

Az éttermeknél valószínűsíthető, hogy egymástól két-három méter távolságra helyezik majd el az asztalokat, a strandokon pedig olasz mintára a nyugágyak környékét körbekerítik, így garantálva mindenkinek a biztonságos nagyságú személyes teret.

Guller Zoltán összefoglalva megállapította,

az előttünk álló hónapok, de lehet, hogy néhány év legfontosabb szempontja a biztonság lesz, így arra ösztönzi a turisztikai szolgáltatót, hogy miként fogja tudni ezt a biztonságot az érkező turistáknak minél nagyobb mértékben garantálni.

Közölte, hogy ezt elősegítendő készítenek egy Covid-kézikönyvet, olyan ajánlásokat fogalmaznak meg benne minden szolgáltató számára, amelyek az alapvető közegészségügyi információkat tartalmazzák.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.