BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Továbbra is népszerűek a horvát nyaralóhelyek

Az országban jelenleg közel 12,000 magyar nyaral. A szálláshelyeket illetően közülük a legtöbben (50 százalék) magánszálláson tartózkodnak.

A június folyamán történt kedvező intézkedéseknek és a határok megnyitásának köszönhetően egyre nagyobb számban érkeznek a turisták déli szomszédunkhoz – olvasható a Horvát Idegenforgalmi Közösség közleményében.

Júniusban 892 ezer turistát regisztráltak Horvátországban, akik 4,79 millió vendégéjszakát realizáltak

Habár ezek a számok csupán az egyharmadát teszik ki a tavalyi év júniusában regisztrált adatoknak, ez egy fantasztikus eredmény. Mivel a turisták július beköszöntével is egyre nagyobb számban érkeznek az országba, mind a turisták, mind a vendégéjszakák számát tekintve dinamikus növekedés várható.

Fotó: UNESCO/AFP

A legtöbb turista Németországból, Szlovéniából, Ausztriából és Csehországból érkezett, illetve a belföldi turisták is szép számban teljesítettek.

A júniusi vendégéjszakák küldőországok szerinti százalékos megoszlása: 32 százalék – Németország, 29 százalék– Szlovénia, 20 százalék – belföldi turisták, 10 százalék – Ausztria és 9 százalék – Csehország. Az eltöltött vendégéjszakák száma szerinti a legnépszerűbb úti célok: Rovinj, Vir, Medulin, Mali Lošinj és Umag.

Horvátországban jelenleg közel 12,000 magyar nyaral.

Fotó: AFP

A szálláshelyeket illetően közülük a legtöbben (50 százalék) magánszálláson, 16 százalékuk szállodában, míg 12 százalékuk kempingben tartózkodik.

A legnépszerűbb nyaralóhelyek: Vir, Crikvenica, Rovinj, Lopar és Rab.

Jelenleg a szállodák 60 százaléka működik, ami az összesen 1173 hotelből 698, a mindösszesen 503 kempingből 361 üzemel (72 százaléka), illetve a további nyitások a kereslet növekedésével várhatóak.

A magánszállás helyek nyilván rugalmasabban tudnak működni, és számos magánház és apartman tárja ki kapuit a turisták előtt, amint növekvő számban érkeznek a foglalások.

Az egészség megóvása és a biztonság továbbra is kiemelt prioritás, az ország járványügyi helyzetének folyamatos, napi szintű monitorozásával és a rendszeresen frissített ajánlások megjelentetésével biztosítják, hogy a helyiek, illetve az országba látogatók minimális kockázatnak legyenek kitéve.

Fotó: AFP

Horvátország továbbra is Európa egyik legbiztonságosabb nyaralóhelye, azon maroknyi európai országok köréből, ahol egy millió lakosra számítva a legkevesebb a regisztrált esetek száma, s ugyanakkor a mediterrán térség legbiztonságosabb országai közé is tartozik.

Örvendetes, hogy

június végéig nem regisztráltak az országban megfertőződött turistát,

ami bizonyára annak is köszönhető, hogy minden szállás és vendéglátóhely szigorúan betartja az aktuális egészségügyi és biztonsági protokollokat.

A Horvátországba történő beutazásra és ott tartózkodásra vonatkozó legfrissebb információkért látogasson el a Croatia.hr weboldalra, illetve ha Horvátországba készül, feltétlenül töltse ki utazási adatait a https://entercroatia.mup.hr/weboldalon a zökkenőmentes utazás és a határátlépés biztosítása érdekében.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.